Kategoriler
İhaleler

İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 adet konutu satışa çıkarıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar bölgesinde 20 adet konutunu ihale yöntemiyle satışa çıkarıyor. İlan bilgisine göre Karabağlar’ın Yaşar Kemal Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait konutlar için teminat bedeli 20 bin ila 24 bin TL arasında değişmektedir. Satışlardan elde edilecek büyük gelir yine belediyenin kasasına aktarılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale bilgisini verdi

Belediyenin mülkiyeti altında yer alan 20 konutun Karabağlar’ın Yaşar Kemal Mahallesi’nde olduğu açıklandı. Detaylı bilgilendirme yazısının resmi web adresi üzerinden paylaşıldığı görülürken, toplam kazancın 4 milyon 241 bin TL’ye yaklaşması bekleniyor. Tablo içinde aktarılan taşınmazlar için 2886 sayılı kanunun 45’nci maddesince yürütülecek olan satış ihalesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi altında gerçekleştirilecek.

Adres bilgisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı No:1 Konak/İzmir olarak açıklanan ilan yazısında, ihalenin komisyon huzurunda düzenlenmesi kararına varıldı. Ana hizmet binasının 3.ncü katındaki 309 nolu Encümen Toplantı Salonunda yeni alıcıların belirleneceği ihalenin kesin tarihi ise 22 Ekim 2020 Perşembe oldu.

Şartlar yerine getirilmeli

İhaleye katılım sağlayacak kişilerin ihale tarihinden bir gün öncesine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. 21 Ekim 2020 Çarşamba günü olarak bildirilen tarihte saat 12:30’a kadar sürdürülmesi beklenen başvurular için Mesken Şube Müdürlüğü’ne gidilecek. Katılımcılar ihale tarihinde en geç saat 14:00’de Encümen Toplantı Salonunda hazır bir vaziyette beklemeleri gerekiyor. Sunulan şartlar arasında Mesken Şube Müdürlüğünden alınan İhaleye İştirak Belgesi mutlaka katılımcıların yanında bulunmalıdır. İlgili belgenin bulunmaması halinde ihaledeki hak kaybedilir.

Posta yoluyla başvuru seçeneği

Başvuru yapmak isteyenlerin Mesken Şube Müdürlüğü’ne gidememesi halinde ihaleye posta yolu ile başvuru seçeneği bulunuyor. İhale teklifini iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları istenirken, posta ile yapılacak müracaatlarda 2886 D.İ.K 37’nci maddesi şartı aranır. Bu maddeye uygun bir şekilde teklifin hazırlanmasını isteyen belediye, teklifin ihale gününde belirlenen başlangıç saatinden önce komisyona ulaştırılmasını şart olarak sunuyor. Postada kişiden bağımsız meydana gelen gecikmelerde ise mazeretler kabul edilmeyecektir.

İhale detaylarına ulaşmak isteyenlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.izmir.bel.tr adresini ziyaret etmesi gerekiyor.

Belediyeye ait diğer haberlere göz atmak için tıklayınız.