Kategoriler
İhaleler

İzmir Büyükşehir Belediyesi 59 konutun satışı için ihale düzenleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilanlar konut fırsatlarını yeniden öne çıkardı. Belediyeler tarafından ilgili ilanlarda belirtilen konut ihaleleri satışların önünü açınca, İzmir BB satılık dairelerin 59 konuttan oluştuğu bildirildi. Satışların tamamlanması adına geliştirilen ödeme seçenekleri aynı zamanda kişilerin yatırım yapmasına yardımcı olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilan yayımlamaya devam ediyor

Kamu mülkiyetine ait olan alanların satışı için harekete geçen yetkililer, ilgili kurumlarda pandemi dönemi boyunca oluşan zararları kapatmanın peşine düştü. Bu maksatla birçok taşınmazı için ihale yayımlamaya devam eden belediyeler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi göze çarpmakta. Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan yeni duyuruda ise 59 konutun ihale yöntemince satışı çıkacağı bilgisi paylaşıldı.

59 satılık daire 185 bin TL’den başlayan fiyatlarla…

Türkiye’nin en sevilen ili olma özelliği ile bilinen İzmir’de, Bornova, Karşıyaka, Dikili, Karabağlar ve Çiğli ilçelerindeki konutlar ihaleye çıkarıldı. Yayımlanan ilan bilgilerinde 185 bin TL’den başlayan konut fiyatları, İzmir’in Dikili ilçesinde 665 bin TL’ye tırmanmıştır. Değeri yükselen Dikili konutlarının 4.kat ve çatı katı dairelerden oluştuğu görülüyor.

İhale tarihi: 20 Ağustos 2020

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilgili duyuruya göre, 59 konutun satışı için 20 Ağustos Perşembe günü ihale düzenlenecek. Katılım sağlamak isteyen kişilerce teklif süreci ilgili kişi veya kurumlara kapalı zarflarda iletilecektir. Zarfların 19 Ağustos Çarşamba günü, saat 16:00’ya kadar teslim edilmesi zorunluluğu bulunuyor.

İhale 20 Ağustos Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bulvarı No:1 Konak/İZMİR adresindeki ana hizmet binasında düzenlenecek. Binanın 3.katında bulunan 309 no.lu Ercüment Toplantı Salonunda, ilgili kişilerin saat 14:00’te kadar katılım sağlaması bekleniyor.

Öncelik hakkı oturum sağlayan kişilere verildi

İhaleye çıkan konutların satışında oturum sürdüren vatandaşlara öncelik hakkı tanımlandı. Eğer kişi oturum sağladığı evin sahibi olmak isterse ilk hakkı elde edebilecek. Fakat ilgili konutların boş olması durumunda satışlar yine en yüksek teklifi verenden yana olacak. Ayrıca kiracı tarafından ilgili konutun satışına teklif vermemesi durumunda da normal satış şartlarının uygulanması bekleniyor.

Emlak haberlerine göz atmak için tıklayınız.