Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait konutlarda 1 yıl süreyle oturum hakkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu bilinen dört blokta yer alan 224 konutun eksikleri depremzedeler için giderildi. Uzundere konumlu yapılarda oturum sağlaması beklenen depremzedeler için, dairelerin elektriği ve suyu bağlatıldı. Beyaz eşyadan mobilyaya dek daire içlerinin doldurulduğun söyleyen Başkan Tunç Soyer, binaların bir yıl boyunca kullanıma açık olacağını belirtti. Depremzedeler kendilerine tanınan sürenin ardından isteğe bağlı olarak eşyaları yanlarında götürebilecekler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait konutlar devrede

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedeleri mağdur bir vaziyette bırakmama sözü veriyor. Yakın zamanda İzmirliler için başlatılan yardım kapsanmasının hemen sonrasında kişilere Hilton’da oda kiralanacağı ve belirli yapılarda oturum sağlayabileceği duyurulmuştu. Belediyenin düzenlemiş olduğu #birkirabiryuva kampanyasına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Soyer, toplanan nakdi paranın 10 milyon 180 bine eriştiğinden söz etmişti. Erzak yardımlarını devam eden yetkililer, aynı zamanda Halkın Bakkalı üzerinden depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Hilton’da 1 yıl süreyle kiralık odalar

Soyer, Hilton’da geçici süreyle kalmasına karar verilen depremzedelere 380 odalık bir kapasiteleri bulunduğu bilgisini verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 blokta 56 konut bulunan, toplam daire sayısının 224’e yükseldiği Uzundere’deki binalarda ise diğer depremzedeler eksiksiz bir yaşama yeniden kavuşacak. Bu nedenle daire içlerinde elektrik ve su bağlantısı yapıldı. Soyer’in talimatlarıyla, dairelerin iç temizliği tamamlanmış olup, beyaz eşya ve mobilyalar eksiksiz bir şekilde giderilmiştir. Zaruri ihtiyaçlar olarak görülen çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak, fırın, yatak, koltuk ve halı gibi akla gelen başlıca eşyaların karşılandığı görüldü. Depremzedeler bir yılın dolmasıyla birlikte kendilerine tahsis edilen daire içlerindeki tüm eşyaları yanlarında götürebilecekler.

Geriye kalanlar için çadır yaşamı devam ediyor

Kendilerine otel odası veya dairelerden yer bulamayan depremzedeler çadır kentte yaşamlarını sürdürecek. Tunç Soyer tarafından yapılan açıklamada, kişilerin her türlü ihtiyaçlarının giderileceği konusu öne çıkarıldı. Belediyenin imkânlarını sonuna kadar kullanacaklarını söyleyen Soyer, kişilerin bir an evvel eski, sağlıklı yaşamlarına kavuşturulması arzusu içerisinde. Uzundere’de yaşama hazır olan dairelerde bir yıl süreyle oturum sağlaması beklenen kişilere kapıları açacakları bilgisine karşılık; geride kalanlar Hilton’da 380 odaya yerleştirilecek. Otel odalarında yeni yaşam biçimine adapte olmaya çalışanlar için ayrıca 3 öğün yemek temin ediliyor.