Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

İzmir deprem konutları Ağustos’ta teslim edilecek

Elazığ depreminin yıl dönümünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremzedelere 8 bin konutu tamamlayarak teslim etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’de yaşanan deprem sonrasında da depremzedeleri evlerine kavuşturmak için hızlı bir çalışma başlattı. Depremde en çok etkilenen bölgelerden biri olan Bayraklı ilçesinden 1841 konut projesi yapılacak. 1841 konutun temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende atıldı.

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde birçok can kaybı yaşanmıştı ve birçok depremzedenin de yaşadıkları binalar yıkılmıştı. Konut projeleri alanlarından 7 sinde inşaat çalışmaları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı
Bayraklı Şehir Hastanesi yakınında yapılacak konutların temel atma töreni gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yatay mimari bir tasarım ile yapılan 444 konut ve 208 dükkan Ağustos ayında hak sahiplerinin hizmetine sunulacak.

8 bin konut projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamalarda 3 bin 500 konut çalışmalarının şu an devam ettiğini ve mart sonuna kadar da yeni temellerin atılacağını belirtti. Ayrıca Murat Kurum rezerv alanının 8 bin konut için müsait olduğunu ve şehirdeki kentsel dönüşümün hızlandırılacağına vurgu yaptı. Temel atma töreni gerçekleşen konutların hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilebilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

3 Milyar TL’lik yatırım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya illeri için yapılanların İzmir ili için de yapılacağını belirtti. Murat Kurum, yaptığı açıklamalarda İzmir’deki konutlar için yaklaşık 3 milyar Tl’lik yatırımın söz konusu olduğuna yer verdi.
Depremde ve sonrasında yıkılan 1.571 konutun sahipleri için yapılan konutlarda eski komşuların da ayrılmamasına özen gösterildi.

Riskli yapılar tespit edilerek yıkıldı

Murat kurum depremde zarar gören Karaburun ilçesindeki köyler için de köy evleri inşa edileceğini belirtti. İzmir ilinde 50 bin’e yakın bağımsız alanda riskli yapı tespit edildiğini vurgulayan Murat Kurum, 42 bin riskli birimin yıkımının gerçekleştiğini açıkladı.

Murat Kurum açıklamalarında İzmir için kira yardımı ve projeler gibi hizmetlerde 407 milyon TL destek sağlandığına da yer verdi. AFAD Merkezi’ndeki toplantıya katılan Murat Kurum depremzedelerin taleplerine karşılık verildiğini ve depremde kaybedilen vatandaşların anılacakları bir alan yapılacağını belirtti.