Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

İzmir Deprem Konutları ne zaman teslim edilecek

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir şehrimizde bir deprem gerçekleşmişti. Bu depremin sonrasında bölgede yaraların sarılabilmesi adına büyük bir çalışmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Depremzedeler adına İzmir deprem konutları inşasına hızlı bir şekilde start verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Deprem Konutları İçin Teslim Tarihini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan konutlara hakkında bilgi verdi. Açıklamasında teslim tarihini de açıkladı. “İzmir’de 7 farklı kısımda 1391 konut ve 302 dükkanın inşasını tamamladık. İzmir depreminin ardından yapılan yeni konutları 26 Kasım tarihinde teslim etmeyi planlıyoruz.” Diyerek konuşan Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

“Sözlerime Cuma günü yerinde sevinçlerimizi paylaşacağımız İzmirli vatandaşlarımızla başlamak istiyorum. 30 Ekim tarihinde İzmir şehrimizde acı bir deprem yaşadık. Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Depremin ilk adından bu yana devlet olarak bütün olanaklarımızla vatandaşlarımızın imdadına yetiştik.

20 yılı kapsayan vade imkanı ile ödeme kolaylığı

İlk 24 ayı ödeme olmadan, 216 ayı ödemeli, 20 yılı kapsayan bir vadeyle teslim edeceğiz. 2+1 konutlarda aylık ödemeler 740 TL’den başlayacak. Ayrıca 3+1 konutlarda aylık ödemeler 1020 TL’den başlayacak.

“Maliyetinin altında fiyatlarla daire sahibi yapıyoruz”

İzmir’de evini kaybeden depremzedeleri 2+1 konutları 160-180 bin TL, 3+1 konutları 220-260 TL arasında fiyatlarla ev sahibi yapıyoruz. Yeni, emniyetli ve rahat yuvaların İzmirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…