Kategoriler
Gündem

İzmir depreminin simgesi üç yaşındaki Elif’ten güzel haberler var

İzmir depreminin bir anda umut ışığı haline dönüşen 3 yaşındaki Elif Perinçek, 65 saatin sonunda enkazın altından sağ bir şekilde çıkarıldı. Kurtarıcısını gözyaşına boğan küçük çocuğun hiç ağlamadığı ve birkaç saat içinde kameralara el salladığı görüldü. Onun gibi küçük yaştaki bir çocuğun mucize üzere hayatta kalması tüm Türkiye’yi derinden sarsarken, şimdiden hayat desteğini Yemeksepeti’nin kurucu isminden gördü. Yaşamı boyunca küçük kızın eğitim masraflarını üstlenme sözü veren Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, Elif’in aile bireylerini sosyal medya üzerinden aradı. Bir süre sonra yetkili isimler tarafından her iki tarafında iletişim haline geçtiği bilgisini veren Aydın; Elif Perinçek’in en büyük destekçisi olacağı konusunda Türk halkına söz verdi.

İzmir depreminin umut ışığı

Sarı saçları ve mavi gözleriyle Türk halkının sevgisini kazanan küçük Elif’ten sevindirici haber 65 saatin sonunda geldi. Daha önce kendisi gibi kardeşlerinin enkaz altından çıkarıldığı Elif, 9 yaşındaki ağabeyini yine aynı depremde kaybetmiştir. Ailesini sevince boğan Elif’in depremin simge ismi haline geldiği görülürken, enkaz altındaki şaşkınlığı yine kurtarıcısı tarafından dile getirildi. Başta küçük kızın öldüğünü düşünen UMKE ekipleri, daha sonra gözlerini açıp onlara baktığını söylediler. Alkışlar eşliğinde müdahale çadırına götürülen Elif bebek, ilk gördüğü yüzün parmağını tuttu. Minik elleriyle kavradığı kurtarıcısının yüzündeki mutluluk ise maskeye rağmen belli oluyordu. Ülke çapında kısa sürede tanınan Elif, gücünü uluslararası basınına kadar yansıttı.

https://twitter.com/Alimshnnnn/status/1323320143041220609?s=20

Yılın Pulitzer Ödüllü fotoğrafı olmalı

Enkaz altında bir şekilde yaşama tutunan Elif bebek, 65 saatin sonunda aile üyelerine kavuştu. Toz içinde kalan sarı saçları ve bembeyaz yüzüyle ikinci yaşamına yeniden başladığı konuşulan Elif, molozlar altından kurtaran kahramanının parmağını minik eliyle sıkıca kavradı. Olay yerindekiler kadar ekran başındakileri mutluluk gözyaşlarına boğmayı başaran Elif için sosyal medyada kutlama yazıları paylaşıldı. Yazıya destek veren ünlü isimler kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri de günün anlam ve önemini oluşturdu. Fotoğrafın kısa zamanda sosyal mecralarda yayılmasıyla birlikte destek mesajları 4 Kasım tarihine kadar yayıldı. Adeta Pulitzer Ödüllü bir fotoğraf karesini oluşturan minik Elif için verilen güzel mesajların sonu yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Geçmiş olsun canım yavrum”

Twitter üzerinden Elif bebeğe seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş olsun dileklerini şu sözlerle paylaştı: “Seni, kardeşlerin Elzem ve Ezel’i; İdil’i, İnci’yi ve daha birçok evladımızı bizlere bağışlayan Allah’a şükürler olsun. Geçmiş olsun canım yavrum…”

Destek mesajlarının ardı arkası kesilmezken Elif Perinçek’in aile görüşmelerinde göze çarpan ilk isim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 65 saatin sonunda çıkarılan bebek için geçmiş olsun sözlerinde bulunan lider, aile bireylerine iyi dileklerini telefondan iletti.

UMKE ekibine en güzel ziyaret Elif’in kardeşlerinden oldu

Minik kardeşleri için gece-gündüz çabalayan UMKE ekibine hediye götüren ikiz kardeşler, çizdikleri resmi hediye ettiler. Elif’in minik elleriyle parmağını kavradığı kişiye sıkıca sarılan kardeşlerden verilen teşekkür hediyesi ise ekibe ikinci bir moral hediyesi oldu. Henüz bebeklik evresinde olan 3 yaşındaki Elif’in kurtulduğunu gören diğer depremzedeler, apartmanın enkazında bulunan kişiler için umut beslediler. Ancak aynı günün akşamında sosyal medyada gündem haline gelen Seda Dinçer’den beklenen mutlu haber vefat ilanıyla sonlandı.

İzmir haberlerine göz atmak için tıklayınız.