Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir depremzedelerine yönelik yardım kampanyası devam ediyor

İzmir depremzedelerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den hizmet müjdesi geldi. Artık depremzedeler Hilton’da 380 oda, Uzundere’de 224 konut ve Gaziemir’de 58 konutta oturum sağlayabilecek.

İzmir depremzedelerine mağduriyet çözümü

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki büyük depremin ardından İzmir’de süresi 5 güne yayılan arama kurtarma çalışmaları devam etmişti. Çadır kentin kurulduğu ilçelerde mağduriyetlerin son bulması açısından başlatılan ‘Bir kira bir yuva’ kampanyasında, bütçe 10 milyon 180 bin liraya ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kampanyaya dair açıklamalarına göre, bin 100 ailenin 5 aylık kira masrafı bütçeden karşılanacak. İzmir depremzedelerine verilen bu müjde, Hilton’da 380 oda, Uzundere’de 224 konut ve Gaziemir’de 58 konutu kapsıyor.

Kalpler enkazda mahsur kalan vatandaşlar için attı

Tunç Soyer, yıkıma maruz kalmış bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının 5 gün boyunca aralıksız devam ettiğinden söz etti. Soyer, “Kalbimiz 5 gün boyunca hep enkazdan kurtarılacak tek bir canın umudu ile çarptı” olarak düşüncelerini beyan ediyor. Yoğun mücadeleye rağmen 5’nci günün sonunda vefat sayısının 114’e ulaştığını aktaran başkan, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını söylüyor. Artık İzmir depremzedelerine yönelik konut ihtiyacının karşılanması için çalışma başlatması beklenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkılan binaların alandan temizlenmesiyle birlikte harekete geçecek.

8 bin 500 personel sahada hizmet verdi

Deprem gününden bu yana yıkım alanlarında çalışmalarını sürdüren personel sayısı toplamda 8 bin 500’e erişmişti. Bunlardan 786’sı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi altında öne çıktı. Bin 200 kişilik hizmette bulunan AFAD, hazırlanan çadırlarda da yardımcı oldu. 4 Kasım 2020 tarihi itibariyle tüm arama kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığı bilgisini paylaşan Soyer, erken saatlerde enkaz alanını bir kez daha ziyaret etti. Burada ‘olağanüstü bir hizmet’ şeklinin gerçekleştiği konusunda düşüncelerini aktaran Soyer’den, İzmirliler için tüm Türkiye’nin seferber olduğu hakkındaki görüşler savunuldu.

Yardım kampanyası depremzedeleri 5 ay idare eder

‘Bir kira bir yuva’ sloganıyla başlatılan kampanyanın bütçesi 10 milyon 180 bin liraya ulaştı. Bin 100 ailenin 5 ay boyunca en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacına yanıt bulacaklarını söyleyen Soyer, Hilton’da otel odasının ayrıldığını belirtti. Katılımda sayının giderek arttığını söyleyen başkandan, hiçbir zaman bağışlarda böylesine yüksek rakamların beklenmediğine dair yorum geldi. Barınma kadar, erzak yardımında bulunanlarında sayıca artış göstermesi, Halkın Bakkalı üzerinden hazırlıkların yoğunlaşmasına ve erzak paket tutarında sayının 13 milyonu bulmasına yol açtı. Dayanışma ruhunu gösteren herkese teşekkürlerini sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile çalışmaları bizzat yürütecek.

Deprem haberlerine göz atmak için tıklayınız.