Kategoriler
İhaleler

İzmir Dikili Belediyesi 14 taşınmazı için ihale kararı aldı

İzmir Dikili Belediyesi mülkiyetine ait olan 14 taşınmazı ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre taşınmazların türü arsa ve tarla arasında değişmektedir. İhale kapsamında muhammen bedellerin ve şartların belirlendiği görülmektedir.

İzmir Dikili Belediyesi 14 taşınmazı için ihale düzenleyecek

Taşınmaz satışlarına ara vermeyen belediyeler arasına katılan İzmir Dikili Belediyesi mülkiyetindeki 14 taşınmazı ihaleye sunuyor. Dikili Belediyesi’nin ilanına göre çok sayıda arsa, tarla ve emlak alanı bulunmaktadır. İhale detaylarının yer aldığı ilan yatırım yapmak isteyenleri kendisine çekmeye devam ediyor.

17 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete aracılığıyla duyurusu yapılan ilanda satışlar hakkında şartlar belirtilmiştir. Mülkiyetteki toplam 14’ü bulan çeşitli türdeki gayrimenkuller için ihale tarihi 5 Kasım 2020 olarak bildirildi. İhalede katılımcı olarak yer almak isteyenlerin mutlaka belirlenen şartları yerine getirmesi isteniyor. Şartları sağlayamayanlar ise katılım hakkını kaybetmektedir.

Taşınmazlar hakkında detaylar

Konumu bakımından İzmir’in Bergama ve Dikili arasında değişen taşınmazlar; Yeniköy, Merdivenli, Kızılçukur, Çandarlı, Demirtaş, İsmetpaşa ve Kıroba mahallelerinde yer almaktadır. Muhammen bedelinin en yüksek 2.000.000 TL’yi bulduğu satış ilanında, en düşük fiyat 52.000 TL’den sabitleniyor. Şartname bedeli olarak istenen miktar tüm taşınmazlar için 200 TL olup, geçici teminat ödemeleri değişmektedir. İhale saatinin 14.00’de başlayacağı ve 16.10’a kadar süreceği yine ilan detaylarında yer edindi. Nitelik bakımından ‘Bölünmüş tarla, arsa ve tarla’ arasında dağıtılan 14 taşınmaz için şartlar liste halinde sunulmuştur.

İhale süreci; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.nci maddesine göre açık teklif usulüne uygun bir şekilde yürütülmesi bekleniyor. Son olarak, beklenen ihalenin Belediye Kültürevinde ve Encümen huzurunda yapılacağı açıklandı.

Şartlar nelerdir?

Katılımcının tüzel kişilik olması halinde; siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret, Sanayi, Esnaf Odası veya benzeri makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin kayıtlı olduğu sicil belgesi (Tescil Belgesi) istenir.

Geçici teminat bedeli Dikili Halk Bankası 07000006 Dikili Belediyesi ‘İhale Teminat Hesabına’ yatırılmalıdır.

Şartnamenin 200 TL karşılığında alınabilmesi için Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne gidilmelidir.

İhale bedelinin şartname süresine uygun bir vaziyette ödenmesi son derece önemlidir.

Katılımcılar şartnamede belirtilen yazılı belgeleri eksiksiz bir vaziyette sunmalıdır.

İhalede her türlü vergi, resmi harç ve giderleri ödeme zorunluluğunun katılımcıya ait olduğu bilinmelidir.

Taşınmaz hakkında fuzuli işgal kararı bulunuyor ise; Belediyeye, fuzuli işgali için tahliyede hiçbir sorumluluk düşmez ve belediyeden istenemez.

İmar planlarına ilişkin şartname yine ihale ilanında yer almaktadır.

İhalede talipli bulunmadığı kesinleşirse toplamda 7 günün sonunda, aynı saat ve aynı yerde, aynı şartname kuralları yeni ihale geçerli olacaktır.

İhaleye katılım sağlamak isteyenlerin; 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olması ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıkça görüldüğü biçimde teklif bulunması şarttır. Tüm bunlara istinaden; geçici teminat bedelinin en son ihale gününden önce ödenmesi katılım hakkı için önem arz ediyor.