Kategoriler
İhaleler

İzmir Yenifoça Yat Liman Projesi 25 Ekim’de ihaleye çıkıyor

İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi’nin ihale tarihi 25 Ekim 2020 tarihine alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce ilana koyulan projenin yap-işlet-devret modeli olacağı bilgisine yer verilmiştir.

İzmir Yenifoça Yat Liman Projesi’nde geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ilgili projenin ilan tarihi 25 Ekim olarak duyuruldu. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek olan İzmir Yenifoça Yat Liman Projesi’nde detaylı ilan Resmi Gazete aracılığıyla kamuoyuna sunulmuştur. İhale dosyalarının 25 Ekim tarihinden itibaren Bakanlıkta görülmesi bekleniyor. Katılımcı tarafların kapalı teklif usulünce teklif vereceği ihalede iştirak bedeli 5 bin lira oldu.

İhale dosyası için maliyet ödemesi

İlan açıklamasına göre, ihale dosyası isteyen katılımcıların iştirak bedeli için 5 bin liradan ödeme yapması gerekmektedir. İsteklilerin, tekliflerini 17 Aralık’ta saat 10.00’a kadar iletme hakkı bulunmaktadır. Tekliflerin isteklilerce kişisel olarak veya vekilleri aracılığıyla Bakanlıktaki görevlilere teslim edilmesi şartı bulunuyor.

Belirtilen tarihten sonra iletilmek istenen teklifler posta veya kargo gibi yollarla dahi kabul edilmeyecektir. Geçici teminat bedelinin belirlendiği ihalede İzmir Yenifoça Yat Liman Projesi için belirtilen miktar 150 bin lira oldu. Projenin yap-işlet-devlet modeliyle firmalara devredileceği ihale sonuçlarında belli olacakken, projede kredi ve diğer harcamalara ilişkin ödemelerde Hazine garantisi bulunmamaktadır.

Projede 3996 sayılı kanun geçerli olacak

Proje için 3996 sayılı “Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkındaki Kanun”un geçerli olacağı belirtildi. İstekliler, 25 Ekim 2020 tarihinden itibaren Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sitesi (B) Blok Emek/ANKARA adresinden ihale dosyalarını görebilecekler. Verilen adreste Limanlar ve Kıyı Yapımları Dairesi Başkanlığı 511 No’lu odada ücretsiz ulaşım sağlanacak olan ihale dosyalarında bedel KDV dahil 5 bin TL olarak belirtildi.

Daire Başkanlığına yapılacak müracaatta dosyanın mutlaka alınması istenmektedir. Belirtilen iş yükümlülüğünün, 3996 sayılı Kanun ve 2011/1807 sayılı Bakanlar Kararında belirtilen usul ve esaslar dahilinde yürütülmesi kararına varıldı. İdarenin uygun teklifleri tespit etme görevi bulunmakla birlikte, görevlendirmeyi yapıp yapmama kararı veya dilediğinde yapmakta serbestliği bulunmaktadır. İdarenin seçim serbestliğine dair bilginin verildiği Resmi Gazete’de, tarafların idareden herhangi bir talep ve isteklerinin bulunmadığı görüldü.