Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir’de belediye ve şirket çalışanları için toplu konut müjdesi

İzmir’de belediye çalışanları için toplu konut projesi devreye sokuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bilgilendirmeye göre, belediye ve şirket çalışanlarına toplu konut projesi tasarlanıyor.

İzmir’de belediye ve şirket çalışanlarına özel proje

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayının olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. İkinci olan bu toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yönetimi devralmıştır. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde toplanan meclis üyeleri, burada belediye ve şirket çalışanlarına özel toplu konut projesinin tasarlandığını öğrendiler. Çalışanlara özel projelerden sonra, gündeme gelen bir başka konu hayvan hakları ve çalışmaları olmuştur.

Kooperatif bir ihtiyaçtı

Ocak ayına ait ikinci toplantıda, Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İş Birliği Merkezi Anonim Şirketine verildiği belirtilen arsa konusu gündeme getirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmir’de belediye ve şirket çalışanlarına ait bir toplu konut projesinin gerekliliği farkına varılarak proje işi başlatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, yeni yerleşim yerinin belediyenin mülkiyeti altındaki Çiğli’de bulunan taşınmazlarda gerçekleştirileceğini duyurmuştur. Şirkete yapılacak aktarım sonucunda projelendirme işi tamamlanacak.

Özuslu, alan içerisinde, Ege Şehir Planlaması A.Ş’nin üstlenmiş olduğu konut projesinin ilk adımlarının atılacağını söylüyor. Toplu konutların hayata geçirilmesindeki amaç belediye ile bağlantısı bulunan kuruluş ve şirket çalışanlarının kooperatif açığını gidermektir. Kooperatiflerde üye kabulü sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilirken, belirli şartlar öne sürülecek. Bunlardan bazıları herhangi bir konut sahibi olmama, evli ise eşlere ait bir konutun olmaması gibi durumlardır.

Talebe bağlı ihtiyaçlar karşılanacak

CHP Grup Başkanvekili, konut sorunu için taleplerin giderek arttığından söz etti. Çalışanların toplamda 550’si kooperatife ön kayıt işlemlerini tamamladı. Yapılan ilk belirlemelere göre çalışanlara 91.332,00 metrekarelik bir inşaat alanı mümkün görülmektedir. Tahmini konut sayısı hakkında konuşan Özuslu, “720 ila 780 arasında değişebilir” dedi.

Konuya ilişkin ilgili madde şu şekilde: Belediyemizin iştiraki olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketinin 08/01/2021 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan, şirket sermayesinin 36.618.000,00TL’den 23.776.156,00-TL nakdi, 58.223.844,00-TL ayni olmak üzere toplam 82.000.000,00-TL artırılarak 118.618.000,00-TL’ye çıkarılmasına kararı doğrultusunda Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%99,672505’ine tekabül eden) 81.731.454,27-TL’lik tutarın rüçhan hakkının kullanılarak 58.223.844,00-TL’sinin ayni sermaye olarak, 23.507.610,27-TL’sinin nakdi sermaye olarak karşılanabilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Şirketler Komisyonları Raporu.

Exit mobile version