Kategoriler
Gündem

İzmir’de depremzedelere 115 konut çalışması

İzmir depremzedelere için güç birliği yaparak 115 konut inşa edilmiştir. İzmir’deki depremzedeler için güç birliği yapan destek odaları 115 konut inşaatı için izin sürecini başlattığını bildirmiştir. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. İzmir’deki deprem riskinin devam ettiğini ve buna bağlı olarak kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini belirtmiştir.

İzmir’deki Depremzedeler İçin Harekete Geçildi

İzmir’de geçen yıl 30 Ekim’de bir yıkıma sebep olan deprem sonrasında çok sayıda kişi evinden olmuştur. İzmir’de bayrak ve çevresinde çok bina hasar nedeniyle yıkılmıştır. Depremzedelerin sağlam konutlara yerleştirilmesi için de yoğun bir çalışma başlatılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bayraklı’daki rezerv alanda 3 bin 500 konut için düğmeye basmıştır. İzmir’de meslek odaları aynı bölgede 115 konutun yapımına üstlendi. İzmir Ticaret Odası Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası, İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile ‘birlikten İzmir doğar’ kampanyası başlatılarak konut yapımında harekete geçilmiştir.

İzmirli Odalar Depremzedeler İçin 115 Konut İzin Sürecine Girdi

Ege Bölgesi’nde Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Depremzedeler için yapılacak 115 konuta izin çıktığını söyleyerek yardım izninin çıktıpını belirtmektedir. Vatandaşın evlerinden olması ve can kaybı vermesinden dolayı yardım amaçlı konutlar yapılacağı bildirildi. Bunların sonucunda bakanımız İzmir’de yapılan incelemeler sonrasında yıkılan evlerin bir an önce yapılması ile ilgili birliğin desteği ile kampanya çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmiştir. Bu kampanyanın onaylanması ardından proje için çalışılmaya başlanmaktadır. Detaylı incelemelerin ardın projede hasarlı binalar ve bu yeni yapılan binalara taşınacak kişiler tespit edilmektedir.

Bu şekilde İzmir’deki deprem sonrasında oluşan konut kaybına çözüm getirildi. İzmirli odalardan depremzedeler için büyük bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu şekilde proje detaylı bir biçimde takip edilebilir. Ayrıca izni çıkan inşaat çalışmaları da kısa bir süre içerisinde başlanacaktır.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…