Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir’de kira yardımı salgın hastalık kapsamında esnafa kadar yayıldı

İzmir’de kira yardımı için kampanya başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasında bugün son güne girdi. 30 Ekim tarihinde İzmir’de yaşanan büyük deprem sonrası evsiz kalan depremzedelere yardım etmek amacıyla çıkılan yardım desteklerinde imkânlar genişletiliyor. Yapılan son bildiriye göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salgın hastalık nedeniyle zor duruma düşen esnafa yardım edecek. İş kaybı yaşayanlar için belediyenin sahibi olduğu mülkiyette oturum görenlere 3 ay boyunca kira bedeli ertelenebilir.

İzmir’de kira yardımı esnafa kadar yayıldı

İzmir depreminin ardından Büyükşehir Belediyesi yaraları sarmak için hızla harekete geçti. Toplamda 1 ayı bulan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasının 7 Aralık 2020 Pazartesi tarihinde sonlandırılacağını söyleyen Tunç Soyer, kira desteklerinde esnafı da işe dahil ediyor. Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirlerin sonucunda iş kaybı yaşayan esnaflar belediyeden destek alabilir. Soyer’in açıklaması doğrultusunda; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti altındaki iş yerlerinde ikamet eden esnaflardan 3 ay boyunca kira tahsil edilmeyecek. Ertelenen bu kiralarla birlikte kişilerin kazancını yeniden toparlanması adına önemli bir adım atılmıştır.

Aralık ayından itibaren kiralar erteleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’de kira yardımı için kolları sıvadı. İçişleri Bakanlığı’nın salgın hastalık kapsamında aldıkları tedbirler birçok kişide maddi kayıplara neden oldu. Depremzedelerle başlayan yardım süreci, esnafa kadar yayılırken; kira destek fikrini öne koyan Tunç Soyer, sürenin aralık ayı itibariyle başladığını belirtti. Bu sayede esnaf, 3 ay boyunca devam etmesi beklenen kira ertelemelerinden Aralık 2020’den başlayarak 2021 Mart’a kadar yarar görebilir. Aralık-Ocak ve Şubat ayı kiralarının ödenmemesi üzerine ekonomi yöntemindeki gelişmelere vesile olmaktan memnun olan Soyer, 3 ayın sonunda elde edilen veriler sonucunda yeniden hareket edeceklerini söyledi.

“Bir Kira Bir Yuva” haberine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version