Kategoriler
Proje Haberleri

İzmir’de konut sektörü canlandı

İstanbul Otoyolu’nun açılmasıyla birlikte İzmir’de konut sektörü hareketlendi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Gayrimenkul satışları yüzde 30-40 hareketlendi” diye konuştu.

İzmir-Istanbul Otoyolu’nun açılması ve faiz oranlarındaki indirimden İzmir’de konut sektörü de yararlandı. Gayrimenkul piyasasında canlanma meydana geldi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, inşaat sektöründeki hareketliliğin tüm ülke ekonomisine faydası olduğunu çünkü bu sektörde çok fazla çalışan olduğunu söyledi. Sancak, kamu bankalarının öncülüğünde konut kredilerinin ağustos ayı başında yüzde 0.99’a düşürülmesinden bahsetti. Sancak, “Son bir yılda maalesef faiz oranlarının yüksekligi sektörü olumsuz etkiledi. Insanlarımız genelde biriktirdigi paranın üzerine kredi çekerek ev sahibi oluyor ancak yüksek faiz nedeniyle ev alımı ertelendi, durduruldu. Faizlerin yüzde 0,99’a çekilmesi sektörü ciddi anlamda olumlu etkiledi. Izmir’de de bunu birebir hissettik. Ekimde bunu daha fazla hissedecegiz. Ekim başında enflasyon oranı açıklandığında düşük rakam gelecek. Bunlar piyasalara ciddi anlamda moral veriyor ve insanların alım iştahını artırıyor” dedi.

Sancak, faiz indirimiyle birlikte İzmir’de konut sektörünün canlandığını ve konut stoğunun eriyeceğini söyledi. Mesut Sancak bu zor sürecin geride kaldığını belirtti. Sancak “Her geçen ay güzel haber geldiğini, satın alma iştahı güzel haberlerle perçinleşecek. Konut müşterisi artık ev almaya hazır hale geldi. Düşük faiz ve ekonomik göstergelerin iyiye gitmesi bunda etkili oldu. Konut satışlarındaki hareketlilik ile stoklar eriyecek. Bu sayede sektör toparlanacak ve yeni konutlar inşa edilecek. İstanbul ile İzmir arasında 8.5 saati bulan seyahat süresini 3.5 saate düsüren otoyolun (Istanbul-Izmir Otoyolu) 4 Agustos’ta açılmasıyla İzmir’e ilgi artırıyor. Son aylarda İzmir gayrimenkul piyasasındaki hareketlik ciddi oranda arttı. Otoyolun açılması ve faizlerdeki indirimle İzmir’de konut sektörü yüzde 30-40 hareketlendi. Bizim projemizdeki hareketlilik ise yüzde 100 artış gösterdi” diye konuştu.