Kategoriler
Proje Haberleri

İzmit Belediyesi sosyal konut projesi için irtibat çadırı kurdu

İzmit Belediyesi, İzmit Çınar Evler projesinde gerekli çalışmaları başlattı. Arızlı’da hayat bulması beklenen afet odaklı sosyal konut projesinde vatandaşların başvuru yapabilmeleri adına çadır alanı kuruldu. Gerekli alanın adresi ise İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası B blok kuzey taraf olduğu açıklanmıştır.

İzmit Belediyesi afet odaklı projesine yöneldi

Arızlı’da afet odaklı konut projesine adım atan İzmit Belediyesi, projenin adını İzmit Çınar Evler olarak duyurdu. Depreme dayanaklı konut projesiyle ilgilenen vatandaşların başvuru yapabilmeleri için, İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası B blok kuzey taraf üzerine çadır alanı kurduğunu açıkladı. İrtibat çadırını ziyaret edenler arasına katılan Başkan Hürriyet, burada yürütülen çalışmaları yakından takip etti. İncelemelerinin ardından basına açıklama yapan başkan, “143 konut ve 5 ticari birimden meydana gelen İzmit Çınar Evler projesi ile İzmitli vatandaşların nitelikli, sosyal konut ihtiyacını karşılayacağız” açıklamasında bulundu. Projeye katılarak doğa dostu, yenilikçi konutlarla tanışma fırsatı kazanma şansına sahip olan vatandaşlara “Çadıra gelerek kolayca bilgi sahibi olabilecekler” hatırlatması yapıldı.

Depreme dayanıklı konut projesi

İzmit Çınar Evler projesinde insan ve çevre odağı gözetilerek, mimari tasarıma önem verilmiştir. Sosyal konut anlayışını Arızlı’da geliştirmeye devam eden proje, İzmitlileri nitelikli ve dayanıklı konutlarla tanıştırmak üzere hayat bulacak. Başvuruda bulunmak isteyen ancak kazancı düşük olan vatandaşlar, asgari ücretin altındaki ödeme seçeneklerinden yararlanabiliyor. Tüm bu fırsatlarla birlikte başvuru tarihlerinin 18 Ocak 2021 tarihine kadar devam etmesi beklenirken, bu tarihten sonra başvuru sürecine son verilecek. Projede başvuruların konut adedini geçmesi halinde, hak sahiplerini belirlemek için noter huzurunda kura çekiliş sürecinin başlatılmasına karar verildi. İzmit Çınar Evler projesinde daha fazla detaya sahip olmak isteyenler, başvuruların yapıldığı irtibat çadırına yönelmeleri gerekmektedir. Kurulan çadır alanı ise belediyenin Belsa Hizmet Binası’nın B blokunun kuzey tarafında yer alıyor.

Exit mobile version