Kategoriler
Gündem SonDakika

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hizmetleri durduruldu!

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün çalışmaları, geçici süreyle durduruldu.

Kocaeli ilinin İzmit ilçesindeki Yahya Kaptan Mahallesi’nde, üç farklı bölgede birer köpek, öldürülmüş hâlde bulundu. Köpeklerin üzerinden iğne çıkarken Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, bu iğnelerin uyuşturucu dolu olduğunu belirtti.

Dün, sabah saatlerinde, Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki üç köpek, ölü bulundu. Üç köpek, iğneyle zehirlendi. Katliam haberi ülkenin gündemine otururken Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, sorumlu personeller hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İzmit Belediyesi ise Veterinerlik İşleri Müdürlüğünde çalışan bütün personellerin soruşturma süresince açığa alındığını ve Veterinerlik İşleri’nin bir süre hizmet vermeyeceğini duyurdu.

Belediye ise “Açılan soruşturma neticesinde ihmali bulunan kim varsa gereken her türlü girişim titizlikle yerine getirilecektir. İzmit Belediyesi olarak yaşanan acı olayın derin üzüntüsünü duyuyor, tüm hayvan severlerin acısını en kalbi duygularımızla paylaşıyoruz.” sözlerini kaydetti.

İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklama

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, üç köpek katledildi. Yahya Kaptan Mahallesi’nde, üç farklı noktada bulunan köpeklerin cansız bedenleri, Türkiye’nin tepkisini topladı. Yapılan incelemer sonucunda, köpeklerin uyuşturucu dolu iğneyle zehirlendiği belirlendi.

Başsavcılık, konuya ilişkin haberlerin ihbar olarak değerlendirdiklerini ve sorumlu personel/personeller hakkında soruşturma başlatıldığını belirtildi. Belediye ise konunun üzerine düşeceklerini ve tüm sorumluların bulunacağını dile getirdi.

Belediye tarafından yapılan açıklama şöyle:

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Yahya Kaptan Mahallesi’nde gerçekleşen köpek ölümleriyle ilgili olarak açılan soruşturma tamamlanana kadar Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tüm çalışanları açığa alınmış olup tüm çalışmalarına ara verilmiştir. Açılan soruşturma neticesinde ihmali bulunan kim varsa gereken her türlü girişim titizlikle yerine getirilecektir.

İzmit Belediyesi olarak yaşanan acı olayın derin üzüntüsünü duyuyor, tüm hayvan severlerin acısını en kalbi duygularımızla paylaşıyoruz.

Saygılarımızla.

 

Exit mobile version