Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmit Çınar Evler projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi

İzmit Çınar Evler projesinin temel atma töreni 28 Aralık 2020 tarihi itibariyle gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü konut projesi, tüm hızıyla daha modern ve nitelikli bir sosyal konut projesi olmak için geliyor.

İzmit Çınar Evler projesinde detaylar açıklandı

Sosyal konut projeleri kapsamında İzmit’te gerçekleştirilen konut projesi, daha nitelikli, sağlıklı ve modern bir proje olarak sunuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi tarafından iş birliğince yürütülen projede detaylar belirlendi. İzmit’in dayanıklı konut stokunu arttırmak üzere çıkılan yolda, 4 bloktan meydana gelen 143 konut ve 5 ticari birime yer verilmiştir. Yeni nesil sosyal konutun benzerleri gibi butik bir konsepte sahip olması bekleniyor. Projede daire boyutları; 2+1 bahçelilerde brüt 87 metrekare, 2+1 ara katlılarda brüt 93 metrekare ve 3+1’lerde 124 metrekaredir. Bahçeli dairelerin sayısı 37, ara katlı dairelerin sayısı 66 ve üç odalı dairelerin sayısı 40 olmak üzere, toplam sayı 143 konutu bulmaktadır.  Pandemide bir ihtiyaç haline dönüşen yeşil alanlara yüzde 40 kadar bu projede yer verilecek. Geniş yeşil alanlar, otopark ve spor alanlarıyla dikkat çeken proje; doğadan alınan ilhamın mimariye yansıtılmasıyla hayat bulacaktır.

Başvuru süreci

Başvuruda bulunan kişinin kendi veya eşinin üstüne kayıtlı bir ev bulunmaması; son 1 yıldır Kocaeli il sınırlarında ikamet edilmesi ve daha önce KİPTAŞ’tan ev sahibi olmaması gerekmektedir. Projeye başvuruda bulunacak kişilerin; 28 Aralık’tan 18 Ocak’a kadar KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesinin resmi web adresine yönlenmeleri gerekiyor. Yapılacak talepler online olarak cinarevler.kiptas.com.tr üzerinden yürütülürken; başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenmiştir. Ödemeler; katılım bedeli kapsamında internet üzerinden kredi kartı veya havale/eft ile tamamlanabiliyor. Tüm bu seçeneklere karşı; tercihlere göre kişiler İzmit’te kurulan başvuru çadırına da gidebilir. Projeye dair daha fazla detaya sahip olmak için; web site üzerinden veya 0262 255 55 41 numaralı çağrı merkezini arayarak sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Ödeme Seçenekleri

Ödemeler, anlaşma yapılan bankalar üzerinden yürütülecek. Özel faiz imkanlarının tanımlandığı projede, isteyen kredi kullanarak ya da Kiptaş’a borçlanarak anahtar sahibi olabilir.

Projede tanımlanan ayrıcalık; konutların yüzde 21’ini kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek. Şehit aileleri, harp ve vazife mallulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 oranına sahip engelli bireyler ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanları kapsamaktadır. Sağlık çalışanlarının ev sahibi olabilmesini kolaylaştıran bu sistem; şartlara göre mutlaka ilgili kuruluşlar üzerinden çalışıldığını belgeleyen bir evrakın sunumuyla tamamlanacak.

Exit mobile version