Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi’ne ilginin yoğun olduğu açıklandı

İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi son zamanların ilgi çeken projelerinden birisi olmaya devam ediyor. Yakın zamanda temel atma törenin gerçekleştirildiği projede vatandaşlara özel olarak başvuru çadırları oluşturuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi’nin ortak çalışmaları sonucunda İzmit Arızlı Mahallesi’ne 143 konut geliyor.

İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi’ne ilgi büyük

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi’nin ortak çalışmalarından birisi olan sosyal konut projesi; İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi olarak isimlendirildi. Temel atma töreninin geçtiğimiz hafta içinde tamamlanmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, heyecanlarını dile getirmişlerdir. Arızlı Mahallesi’nde tamamlanması beklenen 143 konutun 18 ay içinde bitirileceğini duyan vatandaşlar, KİPTAŞ vizyonunu yaşamak için harekete geçti. İzmit’e dayanıklı konut stokunu arttırması planlanan, nitelikli, modern ve ulaşılabilir konutlar için başvuruların ardı arkası kesilmiyor. Ön başvuru sürecinin başlamasıyla beraber 143 konut ve 5 ticari ünite için taksitler 2 bin 510 liradan devam etmektedir. Projelerde peşin ödeme yapmak isteyenler için minimum fiyatlandırma 274 bin liradır. Asgari peşinat tutarının ise 27 bin 405 liradan başlatıldığı haberi verilirmiş, 120 ay 2 bin 510 liradan vadelerle ödeme olanağının olduğu kesinleşmiştir.

“Başvuru süreci iyi gidiyor”

Kocaelili vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalan İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi, İzmit Belediyesi’nin arka kısmında faaliyete geçen KİPTAŞ başvuru çadırında sıra yarattı. Yetkililerden gelen açıklama evlere olan ilgi ve talebin arttığı yönünde birleşti. Vatandaşların merakla gelip bilgi aldığı süreçte merak ettiği tüm sorulara burada yanıt bulabildiklerinin altını çizen yetki isimler; konutlara olan ilginin bu denli yoğun olması karşısında mutluluk yaşadıklarını aktardılar. “Herkes buraya gelebilir, herkese kapımız açık. Başvurularımız da çok güzel gidiyor, bir artış söz konusu,” olarak yapılan son ifadeler; sağlık çalışanlarına uygulanan ayrıcalıklı ödeme sistemiyle devam etti.

Tıpkı Toplu Konut Projelerinde olduğu gibi, projenin yüzde 21’ine tekabül etmekte olan kısım; şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere ayrılırken, en az yüzde 40 oranına sahip engelli vatandaşlar da unutulmadı. Salgın hastalık karşısında sağlık çalışanlarını kaybetmeye başladığımız son bir yıl içinde onların değerini anlayan ve anlatmak isteyen İBB ile İzmit Belediyesi, sağlık çalışanlarına özel olarak indirim seçeneğini devreye soktu.

Exit mobile version