Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmit’te sosyal konut projesi için belediye başkanları bir araya geldi

İzmit’te sosyal konut projesinin alanını gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, süreç hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki ayın temel atma ve lansman dönemi olduğunu söyleyen ikili, sosyal konutların İBB’nin iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi ile tamamlanacağını duyurdu.

İzmit’te sosyal konut projesi için buluşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden KİPTAŞ, İzmit’te sosyal konut projesine adım atıyor. İzmit Belediyesi ile iş birliğine hazırlanan KİPTAŞ, projeyi ‘Depreme Dayanıklı Konut Projesi’ olarak öne çıkardı. Son aşamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretine sahne olan çalışma alanı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile devam etti. Projenin yapımı için Arızlı Bölgesi Akpınar Mahallesi’ne giden İmamoğlu ve Hürriyet’e eşlik edenlerin arasında KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’ta vardı. Burada gerçekleştirilen incelemelerin ardından proje hakkında bilgilendirme yapılmış ve önümüzdeki sürecin temel atma gününe ayrıldığı belirtilmiştir.

Önümüzdeki ay temel atma ve lansmana ayrıldı

Ekrem İmamoğlu’yla birlikte İzmit’te gelen KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, İBB Başkanı ve İzmit Belediyesi Başkanına proje hakkında bilgiler verdi. Önümüzdeki ayın temel atma ve lansman sürecine ayrıldığını belirten Kurt, sosyal konut projesi için yakın zamanda tamamlama sürecine gireceklerine dair açıklamalarda bulundu. Sosyal konut projesi kapsamında gerçekleştirilmesi beklenen 143 bağımsız birim, 10 binin üzerindeki kişinin katılımıyla tamamlanacak. Bundan sonra önümüzde yapılması beklenen işlerden birisi sektör temsilcilerine örnek olmak. Kurt’un, açıklamalarına istinaden konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Başkanlık seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun söz verdiği sosyal konut projesi için İzmit’e gelinmiştir. İzmit Belediyesi ile KİPTAŞ’ın ortaklaşa yürüttüğü projede güzel işlere imza atılacak denilmişti. Kendisinin işi kolay olmamakla beraber 16 milyonu yönettiği unutulmamalı. Yeni bir sistemin kurulmaya çalışıldığı şu son günlerde Türkiye’nin kalbi olan İBB tarafından tüm ilçelere yardım götürülmeye çalışılıyor. Yaklaşık olarak 3 ay önce İzmit için bir araya gelinmiş ve beraber ne yapabileceğimizin üzerinden geçmiştik. Afet odaklı sosyal konut projesi için bugün burada bismillah diyoruz.” dedi.

Ruhsat ve arsa işi sorunsuz halledildi

Yaptığı konuşmasında ruhsat ve arsa işine değinen Hürriyet, “Arsa alındı, ruhsat işi halledildi.” dedi. Bölgede çalışmaları başlatacakları sözünü veren İzmit Belediye Başkanı, depreme dayanıklı konut yapmanın son derece önemli olduğunu söylüyor. Bütün İzmitlilerin huzurunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “Bize ağabey olduğu için teşekkür ederim.” diyen Başkan; “Bu daha başlangıç…” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Hürriyet’ten sonra İzmit’te sosyal konut projesi hakkında görüşlerini aktaran İmamoğlu, “KİPTAŞ Genel Müdürünün etkili çalışmasıyla süreci başlatıyoruz. İlişkimizin nasıl yürüdüğünü yakından görmek için geldik. Bugün birlikte İzmit’in planını yaptık. İstanbul’da atılacak her adımın Türkiye’yi etkilediği biliniyor. İstanbul’un iletişimde en yüksek olduğu kentlerden birisi Kocaeli. Benzer sorunlar her iki tarafta da vardı. Bu nedenle hızlı bir şekilde Kocaeli ile iletişim kuruldu. Komşumuz ile bir nevi iç içe geçmiş durumdayız.” olarak durumu ifade etti.

Kapı sonuna kadar açık

İzmit’te gerçekleştirilmesi beklenen sosyal konut projesi için devreye giren KİPTAŞ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarında yer edindi. İzmit’in Kocaeli’nin can damarı olduğunu belirten İmamoğlu, Başkan Hürriyet hakkındaki olumlu görüşlerini basınla paylaştı. “Çok çalışkan bir belediye başkanı var. Sağlıklı bir diyaloğun sonucunda buradayız. Deprem adına atılacak her adımda iletişimde iyi olma zorunluluğumuz bulunuyor. Hem İzmir’i hem de İstanbul’u depremden en az etkilenme durumuna birlikte getireceğiz. Bu siyaset üstü bir mesele” diyen İBB Başkanı, ileri dönemlerde daha iyi işlere imza atacaklarını belirtti. Belediyenin kapısını çalanlara her daim destek olmaya hazır olduklarını hatırlatan İmamoğlu, “Hiç kimseye kapımız kilitli değil.” ifadesinde bulundu.

Projenin hakkında detaylı bilgilere göz atmak için tıklayınız.