Kategoriler
Ekonomi Gündem

Jandarma ve DAP Yapı’dan yerli otomobile destek geldi

Yerli otomobile destek büyüyor.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerin ardından yerli otomobile DAP Yapı ve Jandarma Genel Komutanlığı‘ndan da destek geldi. DAP Yapı, 200 adet şirket aracını TOGG ile değiştirecek. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yerli araç alarak ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Ülkenin uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında yerli otomobilin “mihenk taşı” olduğunu belirten Yılmaz, TOGG‘un Türkiye’nin 60 yıllık hayalinin bir ürünü olduğunun altını çizdi.

“Cumhurbaşkanımız tarafından tanıtımı yapılan yerli otomobilimiz, ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasında bir mihenk taşı olacaktır. Bunu sadece yerli bir araç olarak görmek; yeni ve güçlü Türkiye’nin vizyonunu anlatmak için yetersizdir. Yerli ve millî otomobilimiz, bu ülke ve milletin 60 yıllık hayallerini temsil etmektedir. Kalbi her daim bu ülke için çarpan; kurulduğu günden bu yana ülkesi ve milleti için üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayan DAP Yapı olarak, bu hayalin gerçek olmasında taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bu kapsamda şirket bünyemizde yer alan 200 aracı, yerli otomobilimizle değiştireceğimizi, büyük bir gururla şimdiden taahhüt ederiz.”

Jandarma: Biz çok elektrik aldık

Jandarma da yerli otomobillerden satın alacaklarını duyurdu. TOGG‘un sedan ve SUV modellerini fotomontajla ekip aracı yapan Jandarma Genel Komutanlığı, görselleri “Biz çok elektrik aldık. Türkiye’nin Otomobili ile milletimizin emrinde olmak, milletimizin hizmetine koşmak, geleceğe güvenle bakmak için sabırsızlıkla 2022’yi bekliyoruz. Hayırlı olsun.” mesajıyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Toyota Türkiye‘den mesaj

Yerli otomobil, ülkenin gündemine otururken birçok kişi ve kurumdan tebrik mesajı geldi. Toyota Türkiye, sosyal medya üzerinden TOGG‘u kutladı. Toyota, “Bu yolda emeği geçenlere teşekkürler.” ve “Türkiye’nin otomobili, aramıza hoş geldin!” yazılı görsel paylaştı.

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu ise Toyota’ya “Teşekkürler. Hoş Buldum. Hazırlanıyorum. 2022’de oradayım” şeklinde yanıt verdi.