Kategoriler
Gündem

Japonya’da 111 yeni vaka… Suriye, Hollanda’da KOVİD-19

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre; 6 bin 837 yeni teste karşılık 111 kişiye yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) tanısı konuldu. Vaka sayısı, toplamda 18 bin 593 kişi oldu. Öte yandan yatarak tedavi görmeye ihtiyacı olan kişi sayısı da arttı. Yatırılan hasta sayısında 45 kişilik artış görülürken yatarak tedavi gören kişi sayısı, 984 olarak kayda geçti. 

Japonya saati 24.00’te yayımlanan güncel koronavirüs tablosuna göre durumu kritik hasta sayısında bir kişilik azalma görüldü. Ülkedeki 42 kişinin sağlık durumu, ciddiyetini korurken 74 kişinin daha tedavisi, sonlandırıldı. Böylece taburcu edilen yurttaş sayısı, 16 bin 631 kişiye ulaştı.

Ülkede yeni ölüm bildirilmezken bugüne kadar KOVİD-19 kaynaklı ölüm sayısı, 971 kişi olarak kayda geçti. Tanısı henüz konulmayan kişi sayısında iki kişilik artış görüldü. Tabloya göre on kişinin henüz, test sonucu belli değil. Yeni vakaların 110’u havayollarının iç hatlarından biri ise dış hatlardan seyahat eden yolcu.

Suriye’de 10 yeni vaka

Ülkenin resmî haber ajansı SANA’nın Sağlık Bakanlığından aktardığı bilgilere göre on kişiye daha yeni koronavirüs tanısı konuldu. On kişiden üçü iyileşirken vaka sayısı, toplam 279 kişiye çıktı. İyileşenlerin sayısı ise 105 kişiye yükseldi.

Suriye‘den yeni ölüm bildirilmezken bugüne kadar, yeni koronavirüs kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısının dokuz kişi olduğu kayda geçti.

Hollanda’da koronavirüs tablosu

Hollanda‘da dün 78 kişiye yeni tanı konulurken bugünkü sayı, 57 kişi oldu.

Ülkedeki vaka sayısı, toplam 50 bin 273 kişiye çıktı. Öte yandan üç kişi daha hastaneye yatırılırken hastanede tedavi gören kişi sayısı, 11 bin 877 kişiye yükseldi. Öte yandan altı kişi daha yaşamını yitirdi. Bugün Hollanda saati 14.00’te yayımlanan koronavirüs tablosuna göre hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 113 kişiye çıktı.

Kaynak: Taşınmaz Haber

30 Haziran Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.