Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kafeler 1 Haziran’da açılacak! Yaş kısıtlaması 18’e indirildi

Şehirler arası seyahat kısıtlaması önümüzdeki pazartesi gününden itibaren kaldırılacak. Böylece yaşı 19 ve 20 olanlar da dışarı çıkabilecek. Kafeler ve restoranlar önümüzdeki pazartesi günü açılacak. Eğlence mekânları ise bir süre daha kapalı kalacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 20 yaş altına yönelik sokağa çıkma yasağının 18 yaş altına indirildiğini söyledi. Tedbirler gevşetilirken 18 yaş altındaki yurttaşlar ise çarşamba ve cuma günleri saat 14.00 ile saat 20.00 sokağa çıkabilecek.

Ayrıca, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren şehirler arası seyahat başlayacak. Aynı gün, restoran, kafe, kıraathane, çay bahçeleri gibi işletmeler açılacak. Bu işletmeler, saat 22.00’ye kadar hizmet verebilecek. Bar, disko gibi eğlence mekânları ise açılmayacak. Nargile satışı da olmayacak.

Kamu normale dönüyor!

Kamu personelleri, 1 Haziran’da normale dönecek. Aynı tarihte, plaj, millî park ve bahçeler belli kurallar dâhilinde faaliyetlerine devam edecek. Öte yandan müze ve ören yerleri, 1 Haziran’dan itibaren ziyaretçi almaya devam edecek. Haziran ayının ilk gününden itibaren hayvan satışı yerleri de açılacak.

Spor tesisleri de gün içinde saat 24.00’e kadar açık kalabilecek. Hipodromlar ise takvimler 10 Haziran’ı gösterdiğinde açılacak. Plaj, miili park ve bahçeler, kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren açılacak.

Balıkçılık faaliyetleri yeniden başladı

Konuşmasında bireysel tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deniz turizmiyle ilgili alanlarına; balıkçılık ve taşımacılık faaliyetlerine yönelik kısıtlamaların kaldırıldığını dile getirildi.

Sürücü kursları da 1 Haziran’dan itibaren işlerine devam edebilecek. Ayrıca, önümüzdeki pazartesi günü, kütüphane, kıraathane, gençlik merkezleri ve gençlik kampları şartlara uymak şartıyla faaliyetlerine devam edebilecek.

Öte yandan açık havada bulunan oturma yerlerinde düzenlenen konserler, gün içinde saat 24.00’e kadar faaliyet gösterebilecek. Konuyla ilgili detaylar, İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulacak. Erdoğan, halka maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyma çağrısını sık sık yineledi.