Kategoriler
Toki Haberleri

Kahramanmaraş Yusuflar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor

Kahramanmaraş Yusuflar Mahallesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenileneceği duyuruldu. Müjdeli haber Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tarafından, Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı Tanıtım Toplantısında verildi.

Kahramanmaraş Yusuflar (Tekke) Mahallesi yenileniyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılım sağladığı Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı Tanıtım Toplantısında, Başkan Güngör tarafından konuşma yapıldı. Güngör, önümüzdeki depremin engellenemeyeceğini ancak deprem sonrası oluşacak tahribatların en az seviyeye indirilebileceğini belirtti.

Afetlerin insan kapasitesini aştığı ve zamanlamasının tahmin edilebilir olmadığını söyleyen belediye başkanı, yaşanan dünyanın sürekli olarak mücadele verilmesi gereken bir yer olduğundan bahsediyor. Etkileme biçimleriyle afetler, ciddi olmak üzere maddi ve manevi hasarlara, direkt ve dolaylı kayıplara yol açtığı, geri de ise sosyolojik sonuçların ortaya çıktığı uzun bir süreç. Dahası bireylerde deprem esnasında yaşadıkları travmaya bağlı olarak kalıcı psikolojik sorunların da baş göstermesi de cabası. Bu nedenle kentsel dönüşüm projelerinin bu tür toplumsal ve bireysel yaralara neden olmaması için yaygınlaştırılması gereklidir.

Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi altında kentsel dönüşüm projelerine bu hedefler doğrultusunda ağırlık verdiğinden bahsetti. Çalışmaların sürdürüldüğü günümüzde, bakanlığın koordinasyon gücünden ve hızlı reflekslerinden yarar sağlanıyor. Özellikle hız üzerine konuşan başkanın Elazığ ve Malatya depremlerinden bahsettiği görüldü.

“Hızlı bir ulaşım sağladık”

Elazığ merkez ve Malatya Doğanşehir ilçelerinde gerçekleşen depremden sonra, yardımlaşmak için hızla olay yerine intikal edildiği aktarıldı. AFAD’ın “İl Afet Risk Azaltma Planı” projesinde pilot şehir olan Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını her geçen gün arttırıyor. Edinilen bu tecrübenin önce şehir olmak üzere, belediyeye önemli nitelikler kazandırdığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı, şu sözlerle yürütülen çalışmalara dair açıklık getirdi:

“Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ağırlık gösterilen konut projelerinde şu an için çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda 250 bin kişinin de katılımıyla gerekli tatbikatlar yapıldı. Valiliğin koordinesiyle tatbikat uygulamalarını sıklıkla devam ettireceğiz. Kahramanmaraş’ın deprem kuşağında yer aldığı herkesçe bilinmektedir. Bu nedenle yerel yönetim olarak pek çok sorumluluğu üstleniyoruz. Deprem riskine karşı alınan önlemlerde TOKİ ile işbirliği halindeyiz. Şehir merkezinde yer alan çürük yapıları tespit etmiş ve bu stokların yerine sağlam ve sağlıklı yapıların getirilmesi kararlaştırılmıştır. Hedef doğrultusunda Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. İki etap şeklinde hayat bulması beklenen konutlar sayesinde şehirde dönüşümden geçmiş toplamda 3 bin konut olacak.”

Exit mobile version