Kategoriler
Proje Haberleri

Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi için konut bölgesi seçildi

Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşların konut istekleri göz ardı edilmiyor. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından yapılan açıklamada, Gazi İlkokulu çevresinde konut yapımı için yakın zamanda TOKİ tarafından harekete geçildi. Bölgede gerçekleştirilmesi beklenen inşaatların ihaleye tabi tutulması bekleniyor.

Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk adımlar

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk’ü kendi makamında konuk etti. Burada bir süre projeler hakkında görüşmede bulunan ikili kentsel dönüşüm projelerini ele aldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yıllık hedefleri içerisine dahil ettiği Nevşehir’i konut projesiyle tamamlayacak. Arı’nın ziyaretten hemen sonra yapmış olduğu konuşmasında vatandaşların yıllardır beklediği konut projesinde ilk adımların başlatıldığı dikkat çekiyor. Önümüzdeki süreçte Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi adına başlatılacak olan inşaatların başta ihale sürecinden geçmesine karar verildi.

Projede revizyon çalışmalarının güncel yönetmelikler çerçevesinde Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanlığınca tamamlanması şartı bulunmaktadır. Geçtiğimiz zaman diliminde araştırmaların tamamlandığı ve Uygulama Daire Başkanlığına sunulduğu bilgisine yer verildi. Bu kapsamda ihale gününün bu ay sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Projede detayları başkan verdi

Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi altında Gazi İlkokulu çevresinde konut inşaatlarının ihalenin sonucuna göre başlaması planlanmaktadır. Toplamda 34 bin metrekarelik alan içerisinde 178 konut, 18 dükkan ve kamusal mekanların yükseleceğini bildiren Arı, Kale etrafındaki kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun süredir vatandaşların taleplerine konu olduğundan bahsetti.

Bölge halkının yeni konut yapımı için isteklerinin devam ettiği dönemlerde harekete geçen Nevşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ortak çalışmaya imza atma kararına vardı. TOKİ’nin yardımlarıyla birlikte birçok engelin geride bırakıldığı ve ihale aşamasına gelindiği günümüzde, bölgedeki inşaat çalışmalarının kısa sürede başlaması bekleniyor.

Yıllar boyu süren konut isteklerinin nihayet çözüme kavuşturulacağını açıklayan Arı, projeye destek olan Vali İnci Sezer Becel, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar’a teşekkürlerini iletti. Projede emeği geçen diğer kesimi unutmayan Arı, teşekkür sınırlarını konuşma süresince genişletmiştir.