Kategoriler
Proje Haberleri

Kalyon Güneş Paneli fabrikasının ilk tesisi faaliyete girdi

Kalyon Güneş Paneli fabrikası, Türkiye’nin ilk yerli ve milli olma özelliğiyle hayata geçiriliyor. Kalyon Holding’in yürüttüğü Güneş Paneli projesinde inşa edilen fabrikanın ilk tesisinin inşaatı bitirildi. Enerji üssü olarak hizmet vermesi beklenen panelin aynı zamanda dünyada bir ilki gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kalyon Güneş Paneli fabrikası için çalışmalara devam

Kalyon Holding tarafından Türkiye’ye enerji üssü kazandırılması için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediliyor. Toplamda 400 bin dolar değerindeki yatırımla hayata geçirilmesi beklenen Kalyon Güneş Paneli için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Fabrikanın ilk tesis inşaatının bitirildiği ve 100 bin metrekarelik alanın faaliyete kazandırıldığı belirtildi.

Türkiye’de gerçekleştirilen ilk yerli ve milli Güneş Paneli projesinin, aynı zamanda dünya üzerindeki pek çok ülkeye de hizmet vermesi bekleniyor. Milli imkanlar dahilinde inşa edildiğini aktaran yetkililer, fabrikanın ekonomide yeni bir istihdam kapısı olacağını açıkladı. Ankara’da yürütülen çalışmaların sonunda hizmete başlaması beklenen Kalyon Güneş Paneli fabrikası, ülkeye döviz girişinde başlıca rolü üstlenecek.

19 Ağustos Çarşamba günü, Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş., Ankara Başkent Organize Sanayi’de özel bir tören düzenledi. Törenin esas konusu olan, yıllık 500 MW fotovoltaik modül üretimi kapasitesine sahip Entegre FV Modül Üretim Tesisi hizmet hayatına başladı. Yapılan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdeleyi kestiği, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in başlıca konuk olduğu görülmüştür.

Tesis faaliyetlerine başlıyor

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar ve iş dünyasının önemli isimleri tesisin açılışında yer aldı. Dev güneş paneli fabrikası olarak lanse edilen tesisin imkanlar kapsamında yerli ve milli teknolojilerle üretildiği söyleniyor. Tesisin, Ankara ili Başkent Organize Sanayi bölgesinde faaliyet hayatına başladığı; yıllık 500 MW üretim kapasiteli toplamda 91 bin 645 metrekare inşaat alanına sahip olduğu belirtildi. PV Modül Fabrikası inşasının ise, Ar-Ge tesisi ve Konya Karapınar bölgesinde yer alması bekleniyor. Tesisin 1000 MW gücünde, Güneş Santrali kurulumunun bir parçası olacağı bilgisi verildi.

Yerli ve milli proje için Türkiye’nin tüm imkanlarının kullanıldığı bilgisi paylaşılırken; Kalyon Güneş Paneli projesi, dünyanın sayılı benzer projeleriyle birlikte listede yer alacak.

Kalyon Holding haberlerine göz atmak için tıklayınız.