Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kamu bankaları İBB’ye hizmet vermiyor

Kamu bankalarının kendilerine hizmet verdiklerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, aynı durumun CHP’li olan diğer belediyelerde de yaşandığını kaydetti. İmamoğlu, seçimden önce belli aralıklarla verilen kredilerin artık verilmediğini bildirdi.

Beş aydır sabrettiğini aktaran İmamoğlu, ilgili yöneticileri kınadıklarını dile getirerek özel bankaların kredi taleplerine olumlu yanıt verdiklerini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışı ziyaretlerini basına açıkladığı etkinlik düzenledi. Ziyaretlerinin finansal sonuçlarını açıklayan İmamoğlu, iki yıldır inşaatı atıl vaziyette olan Sultanbeyli-Çekmeköy metro hattı çalışmalarına devam edilmesi için Deutsche Bank’tan 110 milyon euro değerinde kredi aldıklarını kaydetti. 

Tunuslu Hayreddin Paşa Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, belli aralıklarla günlük ihtiyaçları çözmek için yararlanılan kredi imkânlarının bile seçimlerinden hemen sonra artık verilmediğini belirtti. 

Yabancı gazetecilerin de katıldığı etkinlikte kamu bankalarının milyarlarca lira değerinde cari işlem yaptıklarını hatırlatan Belediye Başkanı, kamu bankalarının eşit davranmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu: Bu çok üzücü

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Devletin şu an yönetiminde olan bankaları biliyorsunuz. İBB‘nin tüm maaş ve işlemlerini de yürüttüğü bankalar, yani cari işlemlerini yönettiği en önemli potansiyele sahip bankalardır devlet bankaları. Seçimden hemen sonra bir kısım rutin kullanım yaptığımız kredilerin günlük ihtiyaçları çözdüğümüz krediler bile kullandırılmadı. Biz elde ettiğimiz borçlanma yetkisini Türkiye’nin bazı özel bankaları ve hatta bazı yabancı bankalar üzerinden çözüm yoluna gittik. Kamu bankalarının ne yazık ki kapısı bize kapatılmış durumda. Sadece İBB‘de değil özellikle CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ile sık sık bir araya geliyoruz. Aynı tutum ve davranış o belediyelerimize de büyük oranda var. Bu çok üzücü.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 12 milyar lirası duran metro çalışmaları olmak üzere Belediyenin 20 milyar liranın üzerinde kaynağa ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Duvara toslamayacağız”

Uygun olmayan yatırımlar ve bunun gibi birçok yanlış adımlarla Belediyenin son beş yılının kötü yönetildiğini kaydeden İmamoğlu, “Doğru adımlar atacağız, finansal anlamda duvara toslamayacağız.” diye konuştu. 

Kaynak: Sözcü