Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kamu bankaları taşıt kredisi faiz oranını indirdi!

Kamu bankaları, taşıt kredisi faiz oranlarını düşürdü. Kampanya 2019’un sonuna kadar geçerli olacak. Kampanyanın otomotiv sektöründe önemli bir hareketlilik yaratacağı öngörülüyor.

Kamu bankaları yerli üretim otomobiller için verilen kredilere yönelik ortak karar aldı. Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketleri kapsamında Türkiye’de binek ve ticari araç üreten firmalarla anlaşılarak faiz oranları düşürüldü.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye’de üretilen ticari ve binek araçlar için kredi faiz oranını yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına çekti. Kampanya 2019 yılının sonuna kadar geçerli olacak.

Bu üç banka araç satın alımında verilen taşıt kredisindeki faiz oranlarında indirim yaptı. Bankalardan gelen ortak açıklamada, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, yerli üretimi desteklemek amacıyla Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile iş birliğinde olduğunu aktardı.

Kampanya, 1 Ekim ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli olacak.

Taşıt kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kamu bankalarının indirdiği kredi faiz oranı sıfır araçlar için geçerliyken; binek araçlar için kullanılacak 50 bin lira ile 120 bin lira arasındaki 18 ila 36 ay vadeli taşıt kredisi ve ticari araçlar için kullanılacak 72 bin lira ile 120 bin lira arasındaki 30 ila 60 ay vadeli taşıt kredisi faiz oranı yüzde 0,49 ile yüzde 0,69 seviyeleri arasında bulunuyor.

Kredi kampanyası hangi otomobiller için geçerli olacak?

Kamu bankalarının yıl sonuna kadar geçerli olacak kredi kampanyası, Türkiye’de üretim yapan otomotiv firmalarının araçları için geçerli olacak. Binek araçlarda TOFAŞ-Fiat, Honda, Hyundai ve Renault Mais markalarının ürünlerini satın alanlar faiz kampanyasından yararlanabilirken ticari araçlarda ise TOFAŞ-Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa markalarının araçlarını satın alacaklar faiz indiriminden faydalanabiliyor.

Kullanılabilecek kredi limiti ise binek araçlar için 50 bin lira ile 120 bin lira arasında, ticari araçlar için 72 bin lira ile 120 bin lira arasında bulunuyor.