Kategoriler
Ekonomi

Kamu bankalarından kredi desteği

Korona salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında kamu bankalarından kredi desteği başlattı.

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank yaptıkları destek kredisi paketi ile şu zor günlerde ihtiyaç sahiplerin rahatlatmayı hedefliyor. Üç Kamu bankası yaptıkları Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi paketi ile ücretliler, asgari ücretliler, emekliler ve serbest meslek mensubu olan vatandaşlara destek olmaya çalışıyor.

Kamu bankalarından kredi desteği detayları

Temel ihtiyaçların uygun şartlarda finanse edilebilmesi için üç kamu bankası bireysel müşterilerine kamu bankalarından kredi desteği kapsamında 10 bin TL‘ye kadar varan tutarlarda kredi desteği sağlıyor. Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar kamu bankalarından sadece birine başvuru yapabilecekler. 

Kredi kullanma şartları neler?

Üç kamu bankası tarafından başlatılan Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi paketi kapsamında kredi kullanmak isteyenler için bazı şartla uymak gerekiyor.

Bu şartlardan bir tanesi hane halkının toplam geliri 5.000 TL tutarının altında olması gerekiyor.

Diğeri ise kullanılacak paranın gıda, sağlık, kira, elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçların karşılanması amacı ile kullanılması gerekiyor.

Kredi tutar ve ödeme seçenekleri neler?

Kampanya kapsamında üç kamu bankasından da kullanılacak olan kredi tutarı üç farklı tutardan meydana geliyor. İsterseniz 5 bin TL, isterseniz 7 bin 500 TL, isterseniz de 10 bin TL tutarında kredi kullanabiliyorsunuz. Kullanacağınız krediyi aylık yüzde 0.49 faiz oranı ve 36 aya varan vade ile ödeme fırsatı sunuluyor. Kredi ödemelerinde 36 ayın 6 ayı ödeme yapılmıyor, sonrasında 30 ay vade ile ödeme yapılabiliyor.

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi ödeme planı

5 bin TL için ödeme planında 36 ay vadenin 6 ayı ödemesiz, kalan 30 ayda ise aylık 188 TL taksitle ödeme yapılıyor.  

7 bin 500 bin TL için ödeme planında 36 ay vadenin 6 ayı ödemesiz, kalan 30 ayda ise aylık 282 TL taksitle ödeme yapılıyor. 

10 bin bin TL için ödeme planında 36 ay vadenin 6 ayı ödemesiz, kalan 30 ayda ise aylık 376 TL taksitle ödeme yapılıyor. 

Başvurular nasıl yapılacak?

Halkbankası kredi başvuruları internet şubesinden, mobil şubesinden yapılıyor. Ayrıca “DESTEK TC Kimlik No Gelir Bilgisi Talep Edilen Tutar yazıp 3452’ye SMS göndererek yapılabiliyor.

Ziraat Bankası kredi başvuruları internet sitesi üzerinden yapılıyor. Sitede yer alan T.C kimlik no, telefon no, vade süresi, kredi tutarı, taksit ödeme günü, hane halkı gelir bilgisi, medeni durum, çocuk sayısı gibi bilgileri doldurarak başvuru yapılabiliyor.

Vakıfbank kredi başvuruları internet sitesi üzerinden yapılıyor. T.C kimlik numarası, cep telefonu numarası bilgilerini girdikten sonra telefonunuza gelen şifreyi girdikten sonra ikinci aşamaya geçiliyor. İkinci aşamada talep edilen kredi tutarı, hane halkı geliri, vade süresi, çalışma durumu, çalışma şekli, meslek, çalışıyor ise çalıştığı yerdeki unvanı bilgilerini doldurarak başvuru yapılabiliyor.

Exit mobile version