Kategoriler
Gündem SonDakika

Kamu kurumlarında yemek ikramları yasaklandı… Genelgenin ayrıntıları

Kamu kurum ve kuruluşlarında yiyecek ve içecek ikramları yasaklandı. Bu yasaklamaya kurumu ziyaret eden kişiler de dâhil durumda. Bu kurumların yemekhane hizmetleri, servis vermeye devam edebilecekken yasaklamalara paket su ikramı dâhil değil.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Genelge’de “Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramı durdurulacak.” ifadeleri yer aldı.

Uymayanlara idari para cezası uygulanacak

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illere gönderilen “14 İle Düğün, Kına Gecesi, Nişan vb. Etkinlikler İle İlgili Genelge”ye göre tedbirlere uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası kesilecek.

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla çıkarılan Genelgede “Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’ inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.” denildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarını ilgilendiren Genelge, bugünden itibaren geçerli.

Sünnet düğünü ve kına gecesine yasak

Aynı genelgede, 14 ile yasak getirildi. Evliliğe ilişkin düğün ve nikah etkinlikleri, bu illerde 1 saati aşmamak üzre yapılabilecek. Ancak bu illerde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler, yapılmayacak. Düğün ve nikahlarda da dans ve oyun etkinlikleri yapılmayacak.

Ortamlardaki sandalye veya koltuk düzeni, dans veya oyun pistini kapatacak şekilde uygulanacak.

65 Yaş üstüne ve 15 yaş altına katılmak yasak

Ayrıca, söz konusu illerdeki 65 yaşının üstünde veya 15 yaşının altında olanlar, düğün ve nikah etkinliklerine katılamayacak. Ancak gelin veya damadın birinci veya ikinci dereceden yakını olanlar, düğün ve nikahlara katılabilecek.

Yasaklamaya tabi kılınan 14 ilde düzenlenecek düğün ve nikah etkinliklerine, denetim amacıyla zabıta veya kolluk kuvveti gibi en az bir kamu görevlisi eşlik edecek. Söz konusu 14 il ise şöyle:

Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat

Taşınmaz Haber

İyileşen sayısı binin üstünde… 26 Ağustos Koronavirüs Tablosu