Kategoriler
Proje Haberleri

Kanal Ankara projesinin ihalesi tamamlandı

13 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilen Kanal Ankara projesinin ihalesini İncekaya İnşaat ve Enam İnşaat ortaklığı kazandı.

Toplam 4 teklifin verildiği proje Mogan ve Eymir göllerinin devamı niteliğinde olacak ve Çankaya İmrahor Vadisi üzerinde 9,2 kilometre uzunluğundaki bir alanı kaplayacak.

Yaklaşık 3 milyon metrekare yüzölçümlü bir büyüklüğe sahip olan proje 7 etaptan meydana gelecek. Projenin 300 günde tamamlanması hedeflenmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla proje ile bilgi vermişti.

Başkan Tuna, Mamak’taki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili soru soran bir vatandaşa yanıt verdi. Tuna, projede 11 etap olduğunu, bu etaplardaki vatandaşların bir kısmı ile konut karşılığı anlaşıldığını, bir kısmının kamulaştırıldığını, bir kısmı ile daha anlaşma sağlanamadığını söyledi.

Mustafa Tuna, Kanal Ankara projesiyle ilgili merak edilen soruları da yanıtladı. Tuna; proje aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu, ardından da ihale aşamasına geçileceğini söyledi. Tuna, bu kez ihalenin tek firmaya verileceğini belirtmişti.