Kategoriler
Emlak Haberleri

Kanal İstanbul ÇED raporu onaylandı

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada Kanal İstanbul projesinde ÇED sürecinin tamamlandığını ve ÇED raporunun oyanlandığını belirtti. Bakan Kurum ayrıca, 100 Bin Sosyal Konut Projesi ile ilgili de 1 milyon 209 bin başvuru yapıldığını da açıkladı.

ÇED raporu onaylandı

Kanal İstanbul projesi ile ilgi görüşe açılan ÇED Raporu onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili “ÇED Raporu’nu bugün itibariyle onayladık” dedi. Bakan Kurum Kanal İstanbul projesi dışında ayrıca Toplu Konut idaresi tarafından hayata geçirilecek olan 100 bin Sosyal Konut projesi ile ilgi de açıklamalarda bulundu. Kurum 100 bin sosyal konut projeleri ile ilgili 1 milyon 209 bin başvuru yapıldığını belirtti.

Proje ne zaman başlayacak?

75 milyar liraya mal olacağı tahmin edilen Kanal İstanbul projesi için hazırlanan ÇED Raporu’na göre, projenin 7 yılda tamamlanması bekleniyor. Proje ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin yapımına 2020 yılı içerisinde başlanacağını bildirmişti.

Kanal İstanbul projesinin ÇED Raporu, 23 Aralık 2019 tarihinde görüş, itiraz ve önerileri almak için 10 gün süre ile askıya alınmıştı.