Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Kanal İstanbul Projesi Çalışmaları Başlıyor

Kanal İstanbul projesi hakkında Ulaştırma ve altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu açıklama yapmıştır. Ülkemizin lojistik ve üst haline getirecek Kanal İstanbul Projesi Haziran ayı itibariyle temelini atıyoruz diye açıklama yapan Karaismailoğlu İstanbul projesinin de fotoğrafını paylaşmaktan geri durmadı. Ulaştırma ve altyapı akanı olan Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesi ile ilgili birebir ölçüsü olan projenin fotoğrafını Twitter hesabında paylaşmıştır. Ayrıca bu proje hakkında kapsamlı açıklamaları Karaismailoğlu bizlere sunmuştur.

Denizden Taşımacılık Giderek Artıyor

Bakan Karasmailoğlu’nun dün akşam katıldığı bir televizyon programında bu proje ile ilgili belirli bazı açıklamalar sunmuştur. Karaismailoğlu İstanbul’da geçen gemi sayısının 25 bin olduğunu vurgulamıştır. Avrasya’nın tam merkezinde olduğumuzu söylemiştir. Geçtiğimiz günlerde ise Süveyş Kanalı’nda bir kazanın gerçekleştiği ve kanalın kapanmasını hakkında da bir takım açıklamalar yapmıştır. Bir günlük maliyeti 9 milyar dolardır. Lojistik koridorlar artmaktadır. Ayrıca denizden taşımacılığının oranı her yıl artmış vaziyettedir. Bugün İstanbul’da güvenlik geçmesi gereken gemi sayısının 25 bindir ancak Türkiye olarak 43 bin gemiyi güvenli bir şekilde geçirmeye çalışmaktayız. Ayrıca bu yıllar boyunca artacak ve ileride yetmeyecektir ifadelerini bakan Karaismailoğlu söylemiştir.

Kanal İstanbul Projesi Sayesinde Türkiye Lojistik Üst Olacaktır

2050 yılında 78.000 geminin geçmesini sağlamak hedeflenmektedir. Karaismailoğlu bu konu ile ilgili açıklamada bulunmuştur. Kanal İstanbul projesi Türkiye Lojistik üst olacağını söylemiştir. Aynı zamanda Haziran itibari ile ilgili bu projenin ilk temelleri atılmış olacaktır. Bizim 10 yıldan sonra İstanbul’a ciddi bir şekilde ihtiyacımız olacağını söylemiştir. Gemilerin bekleme sürelerinin uzayacağı ve bunların bekleme maliyetleri ve maliyetleri düşünüldüğünde Kanal İstanbul’dan geçmek daha avantajlı olacağını vurgulamıştır. Aynı zamanda 5 yılda bitirmeyi planlanan bu proje Sazlıdere Barajı İstanbul’un su ihtiyacını 2,9 unu karşıladığını belirtti. Yapılan Barajlarda kayıttan daha fazla su ihtiyacının yatır alacağını söyledi. Güzergâh üzerinde orman olan bulunmadığını da ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu bu şekilde yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin kanal İstanbul’a ihtiyacı olacağını belirtmiştir. Haziran ayında ilk temelinin atılacağı bu proje 5 yılda bitirilmeyi hedeflenmektedir. Bu şekilde proje hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…