Kategoriler
Gündem İhaleler

Kanal İstanbul projesinde yeni gelişme

Kanal İstanbul projesi için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Söz konusu olan proje için Tarihi Odabaşı ve Dursunköy Köprüleri’nin sökülüp başka bir yere kurulması gündemdeydi. Edinilen bilgilere göre Kanal İstanbul projesinin güzergahında kaldığı için bu tarihi iki küçük köprü sökülüp başka yere yeniden kurulacak.

Tarihi Odabaşı ve Dursunköy Köprüleri’nin sökülüp başka yere kurulmasının ihalesi ise yapıldı. Bahsi geçen ihaleye toplamda beş firmadan teklif geldi. Kanal İstanbul projesi kapsamında yapılacak olan bu rekonstrüksiyon için gerçekleşen ihale Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Söz konusu olan ihale kapalı zarf usulü ile yapıldı.

Kanal İstanbul projesi için gerçekleştirilen bu taşıma işleminin ihalesine beş firmadan teklif gelse de Artuklu Mimarlık’ın teklifi geçersiz sayıldı. Geriye kalan Mukarnas Mimarlık 500 bin TL, Hasan Fehmi Şahin 550 bin TL, Safir Jeoteknik 507 bin TL, Altıparmak Mimarlık ise 408 bin TL teklifte bulundu.

En uygun teklifi veren Altıparmak Mimarlık’ın merkezi Şanlıurfa’da bulunuyor. Şirket, Bekir Cenap Altıparmak’a ait. Söz konusu olan projelerin şartnamelere uygun olarak 350 gün içerisinde hazırlaması bekleniyor.