Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kanal İstanbul projesine sert eleştiri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapılması planlanan Kanal İstanbul projesinin şehre vereceği zararların İstanbul’a verilen bütün zararların toplamından çok daha fazla olduğunu ifade etti.

İmamoğlu, Fatih Altaylı’nın Habertürk ekranlarında sunduğu Teke Tek programında Kanal İstanbul projesini eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik” sözlerini hatırlatan İmamoğlu “‘İstanbul’a ihanet ettik’ değil mi? Bütün ihanetleri bir kenara koy. Onları 100 ile çarp. Eşittir Kanal İstanbul.” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: Tümüyle yanlış bir iştir

“Bu konu İstanbul’un gündemi değildir. İstanbul’un böyle bir önceliği olmadığı gibi bir trajik durum yaratacağı net.” sözlerini kullanan Belediye Başkanı, katıldığı programdan kesitleri sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaştı. Ekrem İmamoğlu Habertürk ekranlarında “Burası İstanbul. Dünyanın en güzel şehri. Bu şehirle oynamayın. Bu şehrin geleceğiyle oynamayın. Bakın tümüyle yanlış bir iştir. Ve bu sürecin sıkı bir takipçisiyiz biz, onu söyleyeyim.” diye konuştu.

Önemli konularla ilgilenmeliyiz

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşıma “Kanal İstanbul projesi hiçbir şekilde İstanbul’un gündemi değildir, bu şehre ihanettir. Şehrimizin hiçbir sorununa çare olmadığı gibi başka sorunlara sebep olacak bu proje yerine depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, ulaşım, eğitim, yeşil alan gibi önemli konularla ilgilenmeliyiz.” sözlerini ekledi.

 

ÇED çalışmaları bitmek üzere

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, projeninin ÇED çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve ÇED’in tamamlanmasından sonra projenin ihaleye çıkarılacağını bildirdi. Habertürk’ün aktardığına göre Turhan “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız.” dedi.