Kategoriler
Gündem

Kanal İstanbul projesinin temelleri Haziran’da atıyor

Türkiye’nin merak ettiği proje olan Kanal İstanbul projesi hakkında bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Bu proje tüm Türkiye bakımından merak içerisinde takip edilmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu hakkında detaylı bir şekilde konuşmuştur. Kanal İstanbul Projesi hakkında Haziran’da ilk köprünün temelini atacağına duyurulmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin merakla beklediği Kanal İstanbul Projesi hakkında detaylı bir şekilde açıklama sunmuştur. Bu projesinin de ilk adımlarını 2021 yılı Haziran ayında atılacağını ve bunun da devamını süreceğini belirtmiştir.

Projesi hakkında konuşuldu

Proje ile ilgili süreç 11 ve 12 yıldır ilerlemektedir. O günden bugüne işleyen bu süreçte proje stratejik bir yatırım olarak bakılmaktadır. Haziran ayı sonunda proje için ilk köprünün temeli atılacaktır. Bu gibi açıklamalar sürmektedir. Daha fazla beklemeyi gerek görmeyen devletimiz projeyi Haziran ayında başlatarak devamının geleceğini duyurmuştur. Kanal İstanbul projesinin Türkiye’ye bir yatırım olacağı inancı ile bakan devletimiz bu projenin adımlarına erkenden başlamayı hedefleyerek kısa sürede bitireceğini ve en yakın sürede de bunun açılışının gerçekleştireceğine duyurmuştur. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre haziran ayı sonunda temellerinin atılacağını ve ilk köprünün yapımının başlayacağını duyurmuştur.

Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul projesi başlıyor

5 köprünün temelini haziran ayının sonunda atılan ilk köprünün bitimi ile başlanacaktır. Şehircilik projesi olan bu projede kalan her iki tarafında 250-300 binerlik konutlarla şehir içerisinde şehir yapmayı hedeflenmektedir. 200 bilim insanı ile çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu proje kararlı bir şekilde devam ederek güçlü adımlarla projeyi bitirilmek hedeflenmiştir. Projede yerli ve yabancı birçok kişi ile proje devam ettirilecektir. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyi eleştirenler hakkında da bir açıklama yapmıştır. Projeleri eleştirenlerin yaptıkları bir eseri yok adıyla açıklamasına devam ettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan proje eleştirenler hakkında sert cevabına devam etmiştir

Bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın proje hakkında yaptığı açıklamayı takip edebilirsiniz. Ayrıca bu konu hakkında konuşmalarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu projenin devamında nasıl gelişmeler yaşanacağını da açıklamalar dahilinde takip edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version