Kategoriler
Emlak Haberleri

Kanal İstanbul’da plan değişikliği

Kanal İstanbul projesinde yeni bir değişikliğe gitme kararı alındı. Karar alma gerekçesi olarak da maliyetin düşürülmesi olduğu belirtildi.

Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaşana gelişmeye göre maliyeti düşürmek için kanal genişliğinin düşürülmesi kararı alındığı belirtildi. Bilindiği gibi Kanal İstanbul projesinin genişliği önceki imar planına göre 400 metre olarak belirlenmişti.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre bu yıl başlanması planlanan Kanal İstanbul projesinde tasarrufa gitmek için yeni bir düzenlemeye gidildi. Yaklaşık 65 milyar liraya mal olması planlanan Kanal İstanbul projesinin maliyeti kanal genişliği azaltılarak maliyetin düşürülmesi hedeflendi.

Kanal İstanbul projesinin genişliği 400 metreden 275 metreye çekilerek yaklaşık 30 milyar lira tasarruf edilmesi planlanıyor. Böylece köprülerin uzunluğu da daha kısa olacak ve köprü yapım maliyeti de düşecek. Ayrıca 6 köprü yapılması planlanan Kanal İstanbul projesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine 7. köprünün de yapılacağı belirtiliyor.

Kalan İstanbul projesinden çıkacak olan hafriyatın ise Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılması planlanan Millet Bahçesi’nde kullanılması hedeflenmektedir.