Kategoriler
Proje Haberleri

Kanal İstanbul’un inşaatı 2019 yılında başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul’un inşaatının gelecek yıl başlayacağını söyledi. Bakan Turhan, proje kapsamında 10 köprü yapılacağını belirterek 3 katlı tünelin çalışmalarında da sona gelindiğine dikkat çekti.

Bakan Turhan, Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul Boğazı’nın deniz trafiğinde giderek artan sorunlara çözüm olacağını söyledi. Turhan, “Böyle bir kanal ihtiyacı varken, boğazın işlerini görecek su yolu yaparken de ‘şehre katkı sağlayacak şekilde bir proje yapalım’ düşüncesiyle Kanal İstanbul Projesi dünyada şehirciliğe yeni bir vizyon getirecek anlayışla dizayn edildi” dedi.

Turhan, 1/100.000’lik imar planlarında son noktaya gelindiğini ifade etti. Turhan “Şu an mevcut 6 köprümüz var, bunların birisi demir yolu hattı. Bunlar yenilenecek ve burada oluşacak ihtiyaçlar için ilave 4 tane daha düşünülüyor. Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor. Mevcut yapıların Kanal İstanbul Projesi’ne uygun deplasmanının yapılmasıyla ilgili ihalelere 2019’un başında başlamayı düşünüyoruz. Kanal İstanbul’un inşaatının 2020’ye kalmaması lazım” diye konuştu.