Kategoriler
Gündem

Kandırılan Haluk Levent’ten Behzat Ç.’ye gönderme

Kanser hastası olduğunu söyleyen genç bir kadın, farklı konulardaki yardımlarıyla tanınan Ahbap Derneğinin kurucusu Haluk Levent‘i hayal kırıklığına uğrattı. Ünlü sanatçı Levent, kadının kanser hastası olmadığını öğrendi. Haluk Acil adıyla da anılan Levent, kendisini kanser hastası olarak tanıtan genç kadınla buluşup sahilde ona gitar çalmış ve çay içmişlerdi.

Kanser hastası olmadığı anlaşılan kadın, psikolojik sorunlarının olduğunu dile getirerek tedavi gördüğünü söyledi.

Haluk Levent‘ten sitem

Kendisini kanser hastası olarak tanıtan genç kadınla buluşan, ona şarkı söyleyip onunla çay içen Haluk Levent, gerçeğin anlaşılmasından sonra yaşadığı kırgınlığı Twitter üzerinden ifade etti. Levent, “Behzat amirim için ‘nasıl kaldırıyor bunca yükü, bunca hayal kırıklığını’ derdim. Sonuçta o rol icabı! Ya benim kalbim?” ifadelerini kullandı.

Türk Rock sanatçısı Haluk Levent, yardıma muhtaç insanlar için kurduğu Ahbap Derneğinin başkanlığını yapıyor. Yardıma muhtaç kişilere çoğunlukla vaatlerde bulunan Levent, muhtaçlara ve bağışçılarına şarkı söylüyor, yemek yapıyor. Banka hesaplarıyla bağış toplayan Ahbap, durumu olmayanların gıda, barınma ve eğitim gibi maddi ihtiyaçların giderilmesine; eğitim ve tedavi masraflarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Hayvanlara da yardım eden platform, 300 öğrenciye burs veriyor. Dernek, amacını şu cümlelerle açıklıyor:

Ahbap Derneği, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi olmak üzere her türlü yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni işbirliği modelleri ve projelerle çağdaş ve sürdürülebilir yardımlaşma ve dayanışma ağları oluşturmak, yerel kültürün korunarak günümüz teknolojik olanaklarıyla gelişmesine ve geleceğe taşınmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur.”