Kategoriler
Dekorasyon Ekonomi

Karantina süreci mobilya talebini değiştirdi

Karantina süreciyle beraber bahçeli evlere olan talep artarken bahçedeki mobilyalarını değiştirmek isteyen veya evindeki eşyalardan sıkılanlar, yeni mobilyalara olan talebi, artırdı. Konut, ofis, ticari mekanlar, kamu kurum ve kuruluşları için projeler üreten ATİA; iş yeri, konut ve daireler için özel proje talepleri aldıklarını kaydetti.

Salgın sonrasında, tüketicilerin yaşadığı yerlerde yapacakları değişiklikleri değerlendiren ATİA’nın kurucusu Haluk İder, proje talebinin yoğunlaştığını kaydetti. İder, bahçe ve doğal ortama yönelik artan talebe dikkat çekti.

Kurucu İder, “İnsanlar uzun süredir aynı alanlarda vakit geçirmelerinden dolayı eşyalarından sıkıldı. Bu materyal anlamında talebi arttırdı. Bir de proje anlamında talepler var. Mevcut bulunan ev içerisinde tamamen A’da Z’ye değişiklik yapmak isteyen iş yerleri, konutlar ve daireler için özel projeler çalışıyoruz. Bahçe ve doğa ile iç içe olma arzusu da gözlemlediğimiz bir diğer konu. Özellikle bahçe imkânı olan kullanıcılarımız da yaşam alanlarını daha kullanışlı hale getirebilecek detaylar ile projelerimize yön veriyor.” sözlerini kaydetti.

Mobilya sektörü hızlı adapte olabilir

Kurucu Haluk İder, mobilya sektörünün pandemi sonrasına hızlı bir şekilde adapte olabileceğini belirtti. Gelen taleplerin üretimi de destekleyeceğini bildiren İder, bu durumun ülke ekonomisini de besleyeceğini öngördü. 

Ankara’da faaliyet gösteren ATİA’nın kurucusu İder, “Gelen talepler aynı şekilde üretimi de destekleyecek. Bu sayede ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Zincirin halklarında bizler daha fazla çalışarak yüksek kalite standartlarında kullanıcılarımızı hazırladığımız projeler ve ürünler ile biraz olsun sevindirebilirsek motivasyonumuz da aynı ölçüde yüksek olacaktır.” diye konuştu.

Başkentte 1997 yılında 180 metrekare büyüklüğündeki imalat atölyesi olarak kurulan ATİA, Hasanoğlan’da 3 bin metrekare büyüklüğündeki fabrikası ve toplam 55 dönümlük alanda proje ve AR-GE çalışmaları sürdürüyor.

Firma; ahşap atölyesini, cila atölyesini, proje ofisini ve CNC işlem merkezini barındırıyor.