Kategoriler
Gündem Koronavirüs

Karantinaya uymayanlar zorla KYK yurduna alınacak!

Sivas ve Çankırı’da karantinaya uymayanlar KYK yurduna zorla alınacak. Koronavirüs salgınına yakalanan kişiler, karantina süresi boyunca yurtta kalacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan, test sonucu pozitif olduğu hâlde dışarı çıkan kimselerin KYK yurduna alınacağını kaydetti. Zorunlu karantina uygulamasına evinde devam etmeyen Kovid-19‘lular, karantina süresini devlet yurdunda geçirecek. Türkiye’nin farklı illerinden karantina zorunluluğuna uymayanların haberi gelirken Sivas’ta ve Çankırı’da karantina kurallarına uymayanlara yeni yaptırım gündemde.

Evinde kendini karantinaya alması gereken ancak dışarı çıkan kişiler, suç işlemiş sayılırken Vali Ayhan, bu kişilerin karantina süresini Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurdunda tamamlayacağını bildirdi.

Sivas Valisi, ayrıca, konaklama, yemek ve benzer masrafların yurtta kalan kişiler tarafından karşılanacağını kaydetti.

Uygulama Sivas ve Çankırı’da geçerli

Uygulama yalnızca Sivas ve Çankırı il sınırları için geçerli. Sivas’taki uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceği belirtilmezken bu durum, Çankırı’da bugünden itibaren geçerli olacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan, konuyu “Pozitif olduğu halde evinde bulunamayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek vb. masraflar da kendilerinden tahsil edilecektir.” şeklinde duyurdu.

Çankırı’da bugün başlıyor

Çankırı Valiliği, dün sosyal medya üzerinden karantina bölgesinde bulunmayan 51 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada “Yapılan takipler sonucu karantina kurallarına uymadığı tespit edilen 51 kişiye TCK’nın 195. maddesi gereğince bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Bu duyurunun ardından Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, karantinaya uymayanların Valilikçe belirlenen öğrenci yurtlarından birine alınacağını kaydetti. Vali Ayaz, sosyal medya hesabından yurttaşlara yönelik tedbir çağrısında bulundu.

Çankırı Valisi, “Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terkeden corona virüs hastalarımız geri kalan karantina sürelerini Valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır. Lütfen #SağlıkİçinHepimizİçin kurallara uyalım.” ifadelerini kullandı.