Kategoriler
Proje Haberleri

Karesi Millet Bahçesi’nde açılış hedefi bahar ayları oldu

Karesi Millet Bahçesi projesini Paşaalanı, Toygar ve Maltepe mahallelerinde planlayan Karesi Belediyesi, gerçekleştirilen çalışmaların sonucunda kente yeni bir nefes olacak. İnşaat alanını sıklıkla ziyaret eden ve gelişmeleri mercek altına alan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bahçenin bahar aylarında bitmesini hedeflediklerini bildirdi.

Karesi Millet Bahçesi ile Balıkesir değişime yüz tutuyor

Karesi Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar, Paşaalanı, Toygar ve Maltepe mahallelerinin sınırları içerisinde aralıksız devam etmektedir. Yaklaşık olarak 38 bin metrekarelik bir alan içerisinde hayat bulması beklenen projede; bir adet kafe, çocuk oyun alanları, macera parkuru, fitness aletleri, açık spor alanı, yürüyüş parkuru ve skate park gerçekleştirilecek. Geliştirilmeye açık olan Karesi Millet Bahçesi’nde, gençlerin ders çalışabilecekleri bir ders alanı, belediye tarafından düzenlenen kurslar için kurs alanları ve bölge sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına yer verilecektir. Balıkesir’in Karesi bölgesinde süren çalışmaları yakından takip eden Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bahçede hızlandırılan çalışmalara göz attı. Logo Kafe’nin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu gören Orkan, burada yürüyüş yolunun aydınlatma ve peyzaj çalışmalarıyla tamamlanacağını açıklamıştır.

Baharda beklenen hizmet alınabilecek

2019’un Kasım ayında Çin’de patlak veren salgın hastalık, dünya genelinde 2020’de tehlike yaratmaya devam etti. Küresel çapta oluşan olumsuz etkileşimin daha fazla devam etmemesi için, tedavi yöntemlerinin arandığı süreçte sosyal izolasyon kuralları öne çıkarıldı. Türkiye’nin de payını aldığı süreçte geniş yeşil alanlara ihtiyaç duyulduğunun farkına varan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediyeler ortak çalışmalara imza attılar. Başkan Orkan, Millet Bahçesi’nin temiz hava ihtiyacını kolayca karşılayacağının altını çizerken, şu sözleri söyledi:

“Büyükşehirde temel ihtiyaç bireylerin çıkıp gezebileceği, ailesiyle oturup dinlenebileceği ve spor yapabileceği alanların bulunmasıdır.”

Kentin genel anlamda bu açıdan şanslı olduğunu vurgulayan Orkan, çok sayıda parkları olduğunu söylüyor. Ancak yine de gerçekleştirilen yeni proje hemşerilerin hem yeşil alan hem de park ihtiyacını yeterince karşılayacak. Burada kişiler sağlıklı yaşamla tanışmak için spor alanlarına gidebilir, yeşil alanlarda veya Millet Kıraathanesin’de dinlenebilirler. Rahat ve geniş bir alan olması açısından kullanılan 38 bin metrekarelik alan Paşaalanı ve Toygar mahallelerinde yer almaktadır. Projenin Maltepe Mahallesi’nin sınır bölgesinde olması, bu üç mahalle sakinlerinin de tüm ihtiyaçlarına yanıt bulabilmelerini sağlıyor.

Bu haberde temsili görsel kullanılmıştır.