Kategoriler
Emlak Konut Haberleri İhaleler

Kartal Esentepe Arsasına Milyarlık Teklif

İlk oturum 30 Haziran’da yapılan Kartal Esentepe arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi Yıldızlar İnşaat ve Dağ Mühendislik teklif vermiştir.  Aynı zamanda 9 Temmuz düzenlenen ikinci oturumda ise isteklerinin yazılı ve nihai teklifler alınmıştır. Ayrıca en yüksek teklif satışın toplam değeri 1 milyar 150 milyon lira üzerinden arsa payı 4 milyar 103 milyon 650 bin lira ile yıldızlar İnşaat tarafından verilmiştir. Dağ Mühendislik 1 milyar 85 milyon lira satış toplam geliri üzerinden 379 milyon 750 bin lira ile arsa payı teklif etmiştir. Teklifler değerlendirme aşamasındadır ve güncel olarak bir karara varılacaktır.

Ticaret ve Konut ile İhale

İhale edilen arsa toplam 38 bin 334 metrekare büyüklüğüne sahiptir. Emsalin 100-180 olduğu arsada toplam inşaat alanı 69 bin metrekare olarak belirlenmiştir. Ticaret ve konut fonksiyonuna sahip olarak karma proje inşa edilecektir. Emlak konut GYO İstanbul Kartal’da yer alan Türkiye’ye ait 14 taşınmazı geçen yıl 457 milyon lira bedelle satın almıştır. Bu kapsamda toplam 143 bin metrekare alanda yaklaşık 1200 konutluk bir proje yapılması öngörülmektedir. Aynı zamanda parsellerdeki projelerinin değeri 2 milyar lira yapılacağı söylenmektedir. İhalenin gerçekleştiren parselleri proje kapsamında hayata geçmektedir.

Kartal Esentepe Arsası İçin Yapılan İhale Hakkında

Bu ihale üzerinden ilk oturum 30 Haziran’da ikinci oturum 9 Temmuz’da yapılmıştır. Bunun üzerine birçok teklif gelmiştir. Ancak arsanın değeri üzerinden yapılan yüksek teklifler ilgi çekmektedir. İstanbul Kartal arsası için gelir paylaşımı modeliyle ihale düzenlenmiştir. Bu şekilde teklifler tekrar alınmıştır. Ayrıca güncel bir biçimde değerlendirme aşamasından geçen teklifler kısa bir süre sonra karara varılacaktır.

Bu şekilde Kartal Esentepe arsasını yapılan ihale hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Ayrıca teklif edilen fiyat hakkında bilgi alabilir ve güncel bir biçimde arsanın kime verileceği hakkında bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version