Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kartlardaki para puanın geçerlilik süresi dolmak üzere

Uzmanların açıklamalarına göre sadakat ve kredi kartlarındaki mevcut para puanın süresi bu yıl bitecek. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, sadakat kartlarındaki para puanın yıl sonunda biteceğini söyledi.

Küçük, “Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre ülkemizde kredi kartı sayısı 68 milyonu, toplam banka kartı sayısı ise 160 milyonu aşmış durumda. Şirketlerin ve markaların verdiği sadakat kartlarının sayısı ise bilinmiyor. Bu kartlarda biriken puanların ve millerin belli bir kullanım süresi oluyor. O yüzden tüketiciler kartlardaki puanların kullanım süresini kontrol etmeli. Bu yıl süresi dolacak puanları 2019 bitmeden kullanmalı. Aslında bu puanların ne zaman süresinin dolacağına dair bankalar ve ilgili şirketler tarafından bilgilendirme yapılmalı.” diye konuştu.

Tüketici dernekleri, banka ve kredi kartlarının yanı sıra perakende sektöründeki markaların ve alışveriş merkezlerini müşterilerine sunduğu sadakat kartlarına verilen puanların bu yılın sonuna kadar tüketilmesi çağrısında bulundu.

İlgililer, bu puanların 2019’un sonu itibariyle silinebileceğini, kart sahiplerinin konu hakkında bilgi edinmesi gerektiğini açıkladı.

Düzenli ödeme yapanlar tercih ediliyor

Artan rekabetçi sayısının müşteri memnuniyeti ve bağlılığına olan ihtiyacını her geçen daha fazla yükselttiğini kaydeden Küçük, başta düzenli ödeme yapan ve sadık olarak nitelendirilen müşterilerin firmalar ve bankalar tarafından tercih edildiğini kaydetti.

Kullanımı teşvik etmek ve müşterinin firmaya olan bağlılığını kazanmak isteyen şirketlerin müşterilerine çeşitli firma kartları verdiğini, harcama yaptıkça kartlara para puan ve hediyeler yüklediğini; hava yolu şirketlerinin ise uçuş mili hediye ettiğini açıkladı.

“Süre sınırlamasını doğru bulmuyoruz”

Kredi kartlarındaki puanın tüketicinin kendi kazandığı hakkı olduğunu kaydeden Bilinçli Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Ömer Keser ise bu hakkın süreyle kısıtlamasının yanlış bir uygulama olduğunu dile getirdi. Keser,  “Bankaların bu hakkın kullanımını süreyle sınırlandırmasını doğru bulmuyoruz. Tüketici bu hakkı istediği zaman kullanabilmeli.” şeklinde konuştu.

Bankaların bununla ilgili kuralları yumuşatması gerektiğini belirten Keser, bankaların bu konuda müşteri memnuniyetini sağlaması gerektiğini kaydetti. Bilinçli Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Ömer Keser “Dolayısıyla müşteri memnuniyetini öne alan bankalar tüketiciler tarafından daha çok tercih edilecektir. Bu durum da bankaların lehine olacaktır. Tüketicilerin bu talebine bankaların ve diğer şirketlerin olumlu yanıt vermelerini bekliyoruz.” sözleriyle bankalara çağrıda bulundu.

Kaynak: AA