Kategoriler
Ekonomi Gündem

KASKO yaptırırken bunlara dikkat edin!

Türkiye’deki sigortalı araç sayısı büyük oranda düşüş gösteriyor. KASKO şirketlerinin araç zararını tam olarak karşılamaması ve şirketlerle yaşanan diğer sorunlar, sigortalı araç sayısındaki düşüş nedenlerinden bazılarını oluşturuyor. Araç sahipleri araçlarına sigorta yaptırmaktan vazgeçiyor. Kara Taşıtları Sigortası‘na sahip otomobil sayısı bir yıl içinde 78 bin adet azalırken toplam sigortalı araç sayısında yaklaşık 200 bin adet azalış gözlemlendi.

Geçtiğimiz yılın eylül ayına göre KASKO‘lu araç sayısı 3 milyon 46 bin 764 adetken Türkiye Sigortalar Birliğinin verilerine göre bu yılın eylül ayından itibaren trafikteki KASKO‘lu otomobil sayısı 2 milyon 968 bin 91 adet olarak kayda geçti.

KASKO imzası atmadan önce dikkat edin

Sigorta poliçesini teslim alırken poliçenin aracın KASKO bedeline göre düzenlenmiş olmasına mutlaka dikkat edin. Kara Taşıtları Sigortası anlaşması yapacağınız firmanın Kaskolu aracınızla kaza yaptığınız zaman sigorta şirketinin size kullanmanız için bir araç temin edip etmediğini detaylarıyla öğrenin.

Anlaşmaya varacağınız sigorta şirketinin yetkili servislerinin yeterliliği konusunda araştırma yapıp bilgi edinin. Kazada yaralanmanız durumunda şirketin tedavi masraflarınızın hangi oranını karşılayacağını poliçe detaylarını inceleyerek öğrenin.

Sigorta şirketiyle anlaşmaya varılmadan önce şu soruları sorarak poliçede yer alan maddelere mutlaka bakın. Sigorta poliçenizin maddelerini kontrol edin. Yanlış akaryakıt kullanımının neden olduğu hasarları kapsayıp kapsamadığı maddede yer alıyor mu? Poliçede doğal afetlerin yol açtığı hasarlara karşı bir madde var mı? Kara Taşıtları Sigortanızın primleri ödeniyor mu? Bu da ciddi konular arasında yer alıyor. Aksamanın yaşanmaması için ihtiyaçlarınızın yanı sıra sigortanın bütçenize uygunluğunu da araştırın.

Yeni bir araç aldıysanız Kara Taşıtları Sigortası değer teminatının sürelerini kontrol edin. Hasarsızlık indiriminin önüne geçmeyecek durumları ve kapsamlarını öğrenmenizin size ilerleyen zamanlarda katkısı olacak. Bu aracınıza yaptırmak isteyeceğiniz sonraki sigortada, daha uygun bir fiyatla anlaşmaya varmanızı sağlayacak.