Kategoriler
İhaleler

Kastamonu Millet Bahçesi için yeni bir ihale daha yapılacak

Kastamonu Millet Bahçesi’nin 80 dönümlük yeni arazisi için bir ihale daha yapılacak. Verilen son bilgiye göre, Kastamonu Belediye Meclisi tarafından geliştirilen 240 dönümlük Millet Bahçesi’ne 80 dönüm daha tahsis edildi.

Kastamonu Millet Bahçesi yeniden ihaleye çıkıyor

Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi’nde inşa edilmesi beklenen Millet Bahçesi projesi için yeni bir ihale gündeme getirildi. Kastamonu Belediye Meclisi tarafından 240 dönümlük araziye, 80 dönüm daha eklenmiştir. Toplamda 320 dönüme ulaşan alanın çalışmaları için önümüzdeki günlerde süreci yönetecek yüklenici firma aranıyor.

Yapım ihalesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirileceği süreçte projenin devamı için Bakanlıklarla yoğun görüşmeler yapıldı. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, yapılan görüşmelerin sonunda somut bir sonuç yakaladıklarını aktarmıştır.

İhale detayları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşme ve toplantıların sonucunda tahsis edilen 80 dönümlük arazi için yeni bir ihale düzenlenecek. TOKİ’nin yapmış olduğu duyuruda, “Millet Bahçesi Uygulama Projesi” adıyla öne çıkan ihalenin 18 Eylül 2020 tarihinde yapılması bekleniyor. Saat 14.30’da katılımcıların alanda olması istenirken; proje kapsamında yürüme yolları, bisiklet yolları, Millet Kıraathanesi ve vatandaşların sıklıkla ihtiyaç duyduğu sosyal alanların inşası üstlenilecektir.

Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, proje hakkında şu sözleri sarf etti:

“Projenin tüm Kastamonu’ya hayırlı olmasını dilerim. Göreve geldiğimizde ilk ele alınan projeler arasında Millet Bahçesi vardı. TOKİ tarafına sunulan projenin yavan bulunduğu tarafımıza iletildi. Bu nedenle ekibimizle birlikte Kastamonu’ya daha uygun bir proje hazırladık. Bizler göreve geldiğimizde 240 dönüm olan araziyi 320 dönüme çıkarttırdık. Türkiye’nin en sevilen, en beğenilen Millet Bahçesi, Kastamonu’da yapılacak. Ekimiz tarafından hazırlanıp sunulan proje takdir gördü. Yeşilin kenti olarak bilinen Kastamonu’ya yakışır bir Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine sunulacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ iş birliğinde gerçekleştirilen projede tamamen uyum içerisindeyiz. Şehrin değerine değer katmak adına projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.”

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.