Kategoriler
Toki Haberleri

Kastamonu Millet Bahçesi yapım çalışmaları başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 41 milyon 290 bin liralık yatırım çalışmalarına başlandı. Büyük bir yatırım sonucu hata geçirilecek olan millet bahçesinin yapım çalışmaları başlamıştır. Yüzde seksen yeşilliğin olacağı bu proje tamamlandığı zaman Kastamonu’ya nefes aldıracaktır. Kastamonu millet bahçesi açıklamaları bu şekilde sizlere sunulmaktadır.

41 Milyon 290 Bin Liralık Yatırım

240 bin metrekare büyüklüğe sahip arsa alanı üzerinde millet bahçesi hayata geçirilmektedir. Millet bahçesinin yüzde 80’i yeşilliklerden meydana gelmektedir. Projede ayrıca içerisinde piknik alanları, millet kıraathanesi, doğal yaşam bahçesi, spor alanları, yaya köprüleri gibi bir çok alan yer almaktadır. Yakın zamanda bu millet bahçesinin çalışmalarına başlanmıştır. İhaleyi kazanan firma çalışmalarını 24 saat esasına bağlı olarak sürdürdüğü bilinmektedir. Aynı zamanda Kastamonu’ya değer katması açısından düzenlenen bu proje 240 dönüm arsa üzerine kurulacaktır. Proje kapsamında, piknik alanları, millet kıraathanesi, doğa deneyim alanı, doğal yaşam bahçesi, spor alanı, Aramotik ve şifalı bitkiler bahçesi, bilim park ve yay köprüleri bulunacaktır. Ayrıca Kastamonu Belediyesi’nin de destek verdiği ve Toplu İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Millet bahçesinde çalışmalar sürmektedir. Türkiye’nin en büyük 3. Millet bahçesi olacağı söylenen bu projenin yapımı devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde temel atma merasimi gerçekleştirmesi düşünülmektedir.

Kastamonu Millet Bahçesi Yatırım ile yapılıyor

Kastamonu ilinin doğal kaynaklarını daha çok arttırmak ve yeşillikleri şehrin dört bir yanına sarmak amacıyla yaptıkları millet bahçesi hakkında açıklama yapmıştır. Yeni millet bahçeleri ile bu yeşil alanları artıracağını ve şehirli daha çok güzellik katılacaklarını vurgulamışlardır. Aynı zamanda bu projeye toplamda 41 milyon 290 bin lira yatırım yapılmıştır.

Bu şekilde Kastamonu da yapılacak olan millet bahçesi hakkında detaylı bilgi verebiliriz. Ayrıca sizlerde bu çalışmaların başlangıç ve bitiş tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca 3. millet bahçesi projesini güncel biçimde takip edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…