Kategoriler
Emlak Haberleri

Kayseri’de 529 aile konutlarını teslim almanın heyecanı içinde

Kayseri’de 529 aileye yeni konutları teslim edildi. Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok ailenin daha modern ve sağlıklı evlerden hak sahibi olduğu açıklanmıştı. Konuya ilişkin detaylar veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çalışmaların devam ettiği 926 konutta sona gelindiğini duyurdu.

Kayseri’de 529 ailenin yaşamına önemli dokunuş

Kocasinan Belediyesi altında kent içinde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri yıl boyunca sürdürüldü. Pandemi dönemine rağmen sektör içinde alınan birçok önlemin sonucunda beklenen konut inşaatları aksamadan devam etti. Kentsel dönüşüm altında Ziyagökalp Mahallesi’ne daha modern konutların ortaya çıkarıldığı ve bölgeye konut gibi; tesis, pazar yeri ve yeni yaşam alanlarının oluşturulduğu görüldü. Süreç boyunca devam eden çabaların Kayseri’de başarıya ulaşmasının ardından konut teslimleri 529 aileye yapıldı. 4 milyon 207 bin alanın dönüşüm sürecine girdiğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, aktif saha çalışmalarının 1 milyon 500 bin metrekarede devam ettiğinden söz ediyor.

926 konutta teslimler başlayacak

Kayseri’de 529 aileye yeni konutlarının teslim edildiğini bildiren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümde kendi görüşlerine yer verdi. Yaptığı açıklamalarda, yenilik yerine sosyal dönüşüm anlamını taşıyan kentsel dönüşüm projeleri, çocukların gelecekte daha huzurlu ve mutlu bir ortama sahip olmasını sağlıyor. Vatandaşlar arasında rızaya dayanan dönüşüm projelerini hızla başlatan Kocaelisinan Belediyesi, inşa edilen modern konutların teslim sürecini geride bıraktı. Şu anda 529 ailenin daha modern ve konforlu evlerine kavuştuğu biliniyor. Dönüşüm sürecinde hala inşaat halini sürdüren 962 konut ise yakın zamanda tamamlanacak. Hak sahiplerine daha sağlıklı konutlar kazandırmak için çıkılan yolda birçok ailenin yüzünü güldürmekten sevinç duyuluyor.

Hayal edilenden daha iyi

Ziyagökalp Mahallesi’nde rızaya dayalı bir şekilde kentsel dönüşüm projesine imza atan hak sahiplerinden Fatma Keskin (60), kentsel dönüşümle birlikte aradıkları rahatlığı bulduklarını söyledi. Dönüşümden geçerek elde ettikleri yeni konutlarına yerleşen Keskin, aile içinde mutlu ve huzurlu günlere katkı sağlandığından bahsediyor. Keyfinin yerinde olduğunu belirten hak sahibi, “Dünya malına değer. Ayrıca mahallemizde dönüşüm süresince çevresini yeşillendiren ve bize yeni yaşam alanı tanıyan Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederiz.” dedi. Dönüşümde diğer bir hak sahibi İsmail Tuncay (66) ise yeni konutundan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Ortaya çıkan konutların hayal ettiklerinden bile daha iyi olduğunu aktaran Tuncay, “Yeni evimiz; asansörlü, konforlu, daha sıcak, daha güvenli ve daha rahat. Rabbim’e çok şükür. Başkanımızdan Allah razı olsun.” dedi.