Kategoriler
Gündem

Mali Müşavir Kumdakçı: KDV indirimi nefes aldıracak

Kurban Bayramı’ndan önce KDV ve stopaj indirimleri duyuruldu. Sektörlerin bazılarında KDV oranı indirildi. Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Birçok sektör için yıl sonuna kadar KDV indirimi gelirken Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, uygulamanın esnafı rahatlatacağını dile getirdi. Ekonomik problemlerin özellikle küçük işletmeler için vahim sonuçlar doğurduğunu belirten Mali Müşavir Kumdakçı, indirimin birçok sektörü olumlu etkileyeceğini dile getirdi.

“CSK Denetim ve Mali Müşavirlik”in Sahibi Bağımsız Denetçi ve S.M Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, “KDV indirimi ile esnaf zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde nefes alma imkanı bulacaktır. Ekonomik anlamda yaşanılan sıkıntıların özellikle küçük işletmelerde etkileri daha vahim sonuçlar doğurmaktadır. KDV indirimi bu noktada toparlanma sürecinde birçok sektöre nefes aldıracaktır.” açıklamasında bulundu. Mali Müşavir Kumdakçı, esnafların ve turizmin pandemiden büyük ölçüde olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

KDV ve stopaj indirimi geldi

KDV ve stopaj bedelleri yüzde 10 oranında düşürüldü. Kira stopajı bedelleri  yüzde 20’den yüzde 10’a düşürülürken KDV, yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi.

KDV indirimi, iş yeri kiralamaları, yolcu taşımacılığı, küçük ev aletlerinin bakım ve onarımı, sanatsal ve kültürel faaliyetler, düğün ve nikah organizasyonları; konut temizliği, bakımı ve onarımı; terzi, ütü ve kuru temizleme hizmetlerini kapsıyor.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bayram öncesinde stopaj ve KDV indirimlerini duyurdu. Sinema, tiyatro ve müze; yeme ve içme, konaklama hizmetlerindeki vergi oranı ise yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi.

Bakan Albayrak “İş yeri kira stopajını %20’den %10’a; yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV’yi %18’den %8’e indirdik.” duyurusunda bulunmuştu.

Esnafa ve halka müjde: Kira ve KDV indirimi