Kategoriler
Emlak Haberleri

Kentsel dönüşüm kapsamında iki mahallede yıkım işlemleri başlatıldı

Kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığı günümüzde İzmir’in Ege Mahallesi yenilenme aşamasına geldi. Planlanan konut projesine ilişkin ihalenin tamamlandığı ve kazanan firmaların Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile Baykan Otomobil A.Ş. olduğu açıklandı.

Kentsel dönüşüm Ege Mahallesi’ne sıçradı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çerçevesinde yürütülen dönüşüm projelerine ilaveten harekete geçen belediyeler dönüşümde giderek hız kazanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlenmiş olduğu kentsel dönüşüm faaliyetlerinde belirlenen yeni alanın Ege Mahallesi olduğu açıklanmış ve alanın ihale sürecine girdiği duyurulmuştu. Yüzde 100 uzlaşı sağlanan bölgede birinci etap çalışmaları için açılan ihalede üç firmanın teklif verdiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kat karşılığı anahtar teslimi yapmaya hazırlanacak. Bu süreçte yapım aşamasına geçecek olan isimlerin Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile Baykan Otomobil A.Ş. olduğu bilgisine ulaşıldı. Proje kapsamında asıl hedefler ise kültürel zenginliklerin korunması ve yeni nesil tasarımlara uygun renkliliğin sağlanmasıdır.

İhaleye üç firma teklif verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Ekim 2020 tarihinde yürütmüş olduğu ihale süreci son buldu. Katılımcıların üç firmadan oluştuğunu söyleyen yetkililer, ilgili firmaları belediyenin Encümen Salonu’nda karşıladı. İhalede İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş, Akfen İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. ve Canyapı İnşaat Turizm Madencilik Gıda San. Ve Tic. A.Ş. ile Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş ile Baykan Otomobil A.Ş. bulunuyordu. Belediyenin Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin başkanlık ettiği ihalede teklifler belirtilen salonda yapıldı. İlerleyen süreçte Belediye Encümeni tarafından mali teklifler değerlendirilmiş ve kazanan isimler Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile Baykan Otomobil A.Ş. olmuştur.

Dönüşümde etap sayısı artacak

Kentsel dönüşüm projesinin birinci etap ile başlatılacağı Ege Mahallesi’nde etap sayılarının artmasına karar verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan projede yüzde 100 uzlaşı sağlanmıştır. Hak sahiplerinin tapu devirlerini alan belediye birinci etap için toplamda 120 bin metrekarelik alan kullanacak. Burada gerçekleştirilmesi beklenen konutların iki adet bloktan oluşacağı ve blokların ticaret alanlarını kapsayacağı bildirildi. Ulaşım açısından doğusuna Meles Çayı’nı alan mahalle, batısında İZBAN demir yolu hattını bulunduruyor. Yolun Kahramanlar Mahallesi’ne doğru devam ettiği, kuzeyinde ise Liman Arkası’nın yer aldığı görüldü. Şimdilerde son derece işlevsiz, atıl halde bulunan 7 hektar büyüklüğüne sahip sanayi alanlarının dönüşüm içerisine alınması bekleniyor. Bunun için başta yapılması gereken girişim, belediyenin diğer hak sahipleriyle uzlaşı yoluna gitmesidir.