Kategoriler
Emlak Haberleri İhaleler Proje Haberleri

Kentsel dönüşüm projeleri İzmir’de ihaleye çıkacak

Kentsel dönüşüm projeleri şimdi İzmir’de. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projeleri geniş çaplı büyütülüyor. Gaziemir, Bayraklı, Çiğli ve Konak’ın içinde bulunduğu bölgeler, yenilenmek için uzun bir plan listesine dahil edildi.

Kentsel dönüşüm İzmir’i baştan yaratacak

Kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye genelini sardığı günümüzde, İzmir’de yenilenme çalışmaları sürüyor. İlk hazırlıkların başlatıldığı şehir üzerinde Gaziemir, Bayraklı, Çiğli ve Konak bölgesi yenileme planları arasında yer aldı. İhalelerin son hızda devam ettiği ve yedi ayrı bölge üzerinde yüzde 100 uzlaşı anlayışının ortaya çıkarıldığı çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi yürütecek.

Örnekköy’de iki ihale hazırlığının başlatıldığı ve birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin inşaatının tamamlandığı duyuruldu. Önümüzdeki günlerde hak sahiplerinin anahtar teslimi alacağı bilinirken, Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine hız kaybetmeden devam edecek.

Temmuz ve Ağustos planları şimdiden hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi, temmuz ve ağustos ayları için ikinci ve üçüncü etapların kat karşılığında yapılacağını belirtti. Yakında ihaleye çıkarılacak olan etapların tarihleri duyuruldu. Buna göre, ikinci etap için gerçekleştirilecek ihale 16 Temmuz’da, üçüncü etabın ihalesi ise 13 Ağustos’ta yapılacaktır. Noter huzurunda çekilen ikinci etap için 170 konut ile 20 işyeri, üçüncü etap için 600 bağımsız birim hak sahiplerini bulacak.

Uzundere bölgesinde süren ikinci etap çalışmalarının 67 bin metrekarelik inşaat alanında 436 konut ve 40 işyeri hayat buluyor. 2020’nin ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edilecek olan yapıların çalışmaları son hızda sürdürülmektedir. Gaziemir Aktepe-Emrez mahallelerinde sayıları toplam 10 bini bulan konut, işyeri, turizm ve ticaret biriminin üretilmesi bekleniyor. Birinci etap için belirlenen 80 bin metrekarelik inşaat alanında gerçekleştirilen 600 bağımsız birimin teslimi için ihale hazırlıkları başladı. 3 bin 200 kişinin yaşam alanı olarak seçtiği Ege Mahallesi’nde ise birinci etap çalışmaları sürüyor. Planlar dahilinde 300 konutun yükseldiği iki blokta toplamda 728 ofis ve konut bulunmaktadır. Yapım süresinin tamamlanmasının ardından birinci etaplar ihale kapsamında hak sahiplerine teslim edilecek.

Çiğli son sırada yer alıyor

Kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiği süreçte Çiğli’de diğer bölgeler arasına girmeyi başardı. Bayraklı ve Ballıkuyu dönüşüm bölgeleri adına hak sahipleriyle irtibatı sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Güzeltepe’de gerçekleştirilecek olan projeyi henüz hak sahiplerine tanıtma aşamasındadır.

Diğer proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.