Kategoriler
Emlak Haberleri

Kentsel Dönüşüm sektörü canlandıracak: Yeni projelere hız verildi

İnşaat sektöründe oluşan güven ortamıyla firmalar, yeni projelere ağırlık verdi. Kentsel dönüşüm faaliyetleriyle proje sayısındaki yükseliş, önümüzdeki yıllarda da artacak. Dönüşüm faaliyetleriyle yapı ve yapı sektörüne olan talep artacak. Sektördeki istihdam alanı, genişleyecek.

Elmor AŞ Genel Müdürü Enver Öz, pandemi sürecinden olumsuz etkilerini, Eylem Planı‘nı içeren 8 maddenin sileceğini kaydetti. Dönüşüm projelerinin inşaata ve yapı malzemelerine olan talebi de artırdığını dile getiren Genel Müdür Öz,, Türkiye’deki 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefleyen planın istihdam artışına da katkı sağlayacağını bildirdi.

İstanbul “en büyü oyuncu”

Yapı ve yapı malzemeleri sektörünün Türkiye ekonomisinin “lokomotifi” olduğunu belirten Elmor A.Ş’nin genel müdürü Enver Öz, İstanbul’un kentsel dönüşüm ile birlikte çok daha sağlıklı ve güvenli bir şehir olacağını kaydetti.

Öz, “Yapı ve dolayısıyla yapı malzemeleri sektörleri ekonomimizin lokomotif sektörlerin başında geliyor. İstanbul ise bu sektörlerin en büyük oyuncuları arasında yer alıyor. Sürekli büyüyen, gelişen ve dönüşen bir şehir olan İstanbul, dönüşüm ile birlikte çok daha sağlıklı ve güvenli bir hale gelecektir.” dedi.

Kentsel Dönüşüm yeni projeleri artıracak

İnşaat sektörünün son yıllarda kötü zamanlar geçirdiğini sayısal verilerle açıklayan Elmor AŞ Genel Müdürü, pandemi sürecindeki destek kredileriyle birlikte konut satışlarının arttığını dile getirdi. Hazirandan ağustosa kadar konut satışlarının rekor kırdığını söyleyen Elmor AŞ Genel Müdürü Enver Öz, bu durumun inşaat firmalarının güvenini sağladığını kaydetti.

Firmalar arasında oluşan güven ortamıyla birlikte yeni projelerin geliştirilmesine ağırlık verildiğini bildiren Öz, bu yükselişin kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerle birlikte önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Sektör pandeminin etkilerini “en hafif şekilde” atlatacak

Genel Müdür Öz, dönüşüm faaliyetleriyle birlikte yeni projelerin gelişeceğini ve sektörün pandeminin olumsuz etkilerini en hafif bir şekilde atlayacağını kaydetti.

Elmor AŞ Genel Müdürü Enver Öz “2019 yılında inşaat konut ruhsatlı daire sayısı 305.938 adet olarak son yılların en düşük seviyelerinde kaldı. 2019 yılı ilk el konut satışları ise 511.682 daire olarak gerçekleşti. Bu durum konut stoklarında ciddi şekilde erimeye neden oldu. Türkiye’nin yıllık olarak yaklaşık konut ihtiyacı 700.000. 2020 yılı ilk çeyrekte inşaat sektöründe bir hareketlenme başladı. Mart ayında başlayan pandemi etkisi ile Nisan ve Mayıs ayları durağan geçti. Konut kredi faizlerinin 0,64 seviyelerine inmesi ile hazır olan konut satışları Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında tarihi rekorunu kırarak ilk el konut satışı 178.692 adet oldu. İnşaat firmalarında bir güven ortamı oluşmaya başladı ve yeni konut üretimi için projelere hız verildi. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile hayata geçen projelerle bu yükseliş önümüzdeki yıllarda da devam edecek ve pandemi döneminin etkileri en hafif şekilde atlatılacaktır.” ifadelerini kullandı.